Βρέχει κεφτέδες στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Αν και μετρά λιγότερο από δύο μήνες ζωής, έχει ήδη γίνει στέκι. Ο λόγος για το Rock & Balls, που σερβίρει το αγαπημένο πιάτο των παιδικών μας χρόνων και το συνοδεύει με τα πιο γευστικά κοκτέιλ της πόλης.
 

Elle 28 Φεβ. 14
Βρέχει κεφτέδες στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Στεγάζεται σε μια προπολεμική πολυκατοικία, το λεγόμενο «γκρι κτίριο». Βρίσκεται μάλιστα στο σημείο όπου τον τελευταίο καιρό χτυπά η καρδιά της urban αισθητικής και της διασκέδασης, δηλαδή στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το Rock & Balls ωστόσο δεν είναι ένα ακόμη καινούριο μαγαζί με industrial χώρο και καλή μουσική, αλλά ένα θεματικό cocktail-restaurant. Το συγκεκριμένο concept είναι άλλωστε ο λόγος που απέκτησε φανατικούς θαμώνες. 
 
Τι θα βρει στον κατάλογό του όποιος το επισκεφτεί; Κεφτέδες 4 ειδών (μοσχαρίσιους, χοιρινούς, από κοτόπουλο, καθώς και με φακές και μανιτάρια για χορτοφάγους), 12 επιλογές για γαρνιτούρα -από πατάτες και σαλάτα εποχής μέχρι ριζότο, ψητά ή βραστά λαχανικά και σπαγκέτι-, έξι διαφορετικές σος, αλλά και τρεις τύπους ψωμιού για τους λάτρεις των σάντουιτς.
Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με μια μεγάλη ποικιλία από ευφάνταστα κοκτέιλ, που φτιάχνονται με μαεστρία πίσω από την μπάρα. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Αν πάλι σας άνοιξε η όρεξη και θέλετε να ετοιμάσετε τα δικά σας κεφτεδάκια στο σπίτι, δείτε τη συνταγή που ακολουθεί. Είναι εύκολη και υγιεινή, αφού δεν θα χρειαστεί να βάλετε τηγάνι στη φωτιά, αλλά να ανάψετε το φούρνο.
 
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό), 1 κρεμμύδι
1 καρότο, 3 κ.σ. νιφάδες βρόμης, 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, 1/2 ματσάκι δυόσμο
2 κ.γ. γουόστερ σος, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 αυγό
Εκτέλεση
1. Βάζετε στο μούλτι τα λαχανικά μαζί με τα μυρωδικά και τα πολτοποιείτε.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30'. 
3. Πλάθετε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετείτε σε ένα ταψί, το οποίο έχετε προηγουμένως αλείψει με λάδι.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, 15' από τη μία πλευρά και ακόμα 10' από την άλλη. 
5. Σερβίρονται ζεστοί. Ταιριάζουν ιδανικά με σάλτσα γιαουρτιού και σαλάτα εποχής. 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT