Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για brunch

Για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με άλλη διάθεση, δοκίμασε σίγουρα αυτό το πιάτο.

Elle 25 Μαΐ. 18
Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για brunch

Αυγά ποσέ με σπανάκι και τσένταρ
(προετοιμασία10’, μαγείρεμα 6’-8’)

Υλικά για 4 άτομα
1 κ.σ. ελαιόλαδο, 200 γραμμ. σπανάκι, 4 λεπτές μεγάλες φέτες ψωμί τσιαπάτα, 25 γραμμ. βούτυρο, 4 μεγάλα αυγά, 100 γραμμ. τυρί τσένταρ τριμμένο αλάτι, πιπέρι, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στην υψηλότερη σκάλα. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το σπανάκι και σοτάρετε για 2’-3’ μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι, αλατοπιπερώνετε και το διατηρείτε ζεστό.
2.Ψήνετε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αλείφετε τη μια πλευρά με βούτυρο και τοποθετείτε τις φέτες σε μια λαδόκολλα.
3.Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, σπάτε μέσα τα αυγά και περιμένετε για 3’, μέχρι τα ασπράδια να σφίξουν, αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν ρευστοί. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το νερό.
4.Απλώνετε το σπανάκι στο ψωμί, από πάνω τοποθετείτε τα αυγά ποσέ και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Τα ψήνετε στο φούρνο για 1’-2’, μέχρι να λιώσει το τυρί.
5.Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT