Αυτή η σαλάτα με αυγά, μπακαλιάρο και φακές μπελούγκα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι δροσερές σαλάτες είναι μονόδρομος.

Elle 05 Ιουν. 22
Αυτή η σαλάτα με αυγά, μπακαλιάρο και φακές μπελούγκα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

Υλικά:

· 4 αυγά · 150 γραμμ. μπακαλιάρος καπνιστός κομμένος σε λωρίδες (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε καπνιστό σολομό) · 100 γραμμ. φακές μπελούγκα · 2 κλωνάρια σέλερι · 1/4 σελινόριζα · 1 χούφτα ρόκα · 4 κ.σ. ελαιόλαδο · 1 κ.σ. μηλόξιδο · Ανθός αλατιού · Ροζ πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζετε τα αυγά σε ένα σκεύος με κρύο νερό και τα βράζετε 4’ με 5’ (να μην είναι σφιχτά) ή τα κάνετε ποσέ. Τα βγάζετε από το σκεύος και τα περνάτε από το νερό της βρύσης.

2. Πλένετε και στραγγίζετε τις φακές, τις βράζετε για 20’ με 25’ και τις σουρώνετε.

3. Πλένετε και κόβετε το σέλερι σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζετε και κόβετε τη σελινόριζα σε λεπτά μπαστουνάκια. Πλένετε και στραγγίζετε τη ρόκα.

4. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τις φακές, το σέλερι, τη σελινόριζα και τη ρόκα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ξίδι, αλατίζετε και ανακατεύετε. Μοιράζετε τη σαλάτα σε βαθιά πιάτα.

5. Καθαρίζετε προσεκτικά τα αυγά και βάζετε από ένα σε κάθε πιάτο μαζί με κομμάτια ψαριού. Πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: VIRGINIE GARNIER
Συνταγές – Styling: AUDREY COSSON

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT