Φωτογραφία: hellofresh.com
Υλικά:
2 γλυκοπατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
Φρέσκα φύλλα σπανάκι για σαλάτα
2 σκελίδες σκόρδο
στραγγιστό γιαούρτι
2 στήθη κοτόπουλο
1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
φέτα
Μισό λεμόνι
1 κολοκυθάκι
1 χούφτα μαϊντανό
1 ντομάτα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240°C. Κόβετε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα χωρίς να τα ξεφλουδίσετε σε κομμάτια του 1 εκ., τις ντομάτες σε κομμάτια 2 εκ. και το κρεμμύδι σε φέτες του 1 εκ. Κόβετε το κολοκυθάκι σε ροδέλες και στη συνέχεια στη μέση. Βάζετε τα λαχανικά σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και ψήνετε για 25-30′.
- Όσο ψήνονται τα λαχανικά τρίβετε το σκόρδο και κόβετε το λεμόνι σε φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι, το γιαούρτι, λίγο χυμό λεμονιού και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε για να πάει παντού η σος και αφήνετε στην άκρη.
-
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε τα αμύγδαλα στο τηγάνι και καβουρδίζετε μέχρι να ροδίσουν για 2-3′. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και τα φυλάτε για αργότερα.
-
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί βάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τηγανίζετε για 2-3′ από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε σε άλλο ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 6-10′. Αφήνετε στην άκρη για 5′.
-
Όσο ψήνετε το κοτόπουλο φτιάχνετε το ντρέσινγκ σε ένα μπολ ανακατεύοντας το υπόλοιπο γιαούρτι, λίγο χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτετε το μαιντανό αφού τον ψιλοκόψετε. Μεταφέρετε τα ψητά λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το σπανάκι, τον μαιντανό και θριματίζετε τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη.
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρετε τα λαχανικά στα πιάτα και προσθέτετε από πάνω την υπόλοιπη θριμματισμένη φέτος. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σος, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, λίγο μαιντανό για γαρνίρισμα και το λεμόνι σε φέτες.