Αυτό το φυτό απαιτεί λίγο φως. Είναι σχεδόν αδύνατο να το «σκοτώσεις»!

Αν δεν είσαι πολύ συνεπείς με τη φροντίδα των φυτών σου, τότε σου έχουμε την ιδανική επιλογή.

Elle 21 Ιουλ. 22
Αυτό το φυτό απαιτεί λίγο φως. Είναι σχεδόν αδύνατο να το «σκοτώσεις»!

Ψάχνεις για ένα ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να αντέξει μια μικρή παραμέληση κάθε τόσο; Ο Φοίνικας του τσαγκάρη (Aspidistra elatior) είναι ένα αυτό που αναζητάς και αξίζει μια θέση στη συλλογή πρασίνου σου. Δες, λοιπόν, πώς μπορείς να κρατήσεις ζωντανή αυτήν την ομορφιά με την αργή ανάπτυξη (μην ανησυχείς, είναι πολύ εύκολο!).

Το φυτό αυτό στα αγγλικά ονομάζεται «cast iron plant» και παίρνει το παρατσούκλι του από την σκληρή ιδιοσυγκρασία του, εξηγεί η εμπειρογνώμονας κηπουρικής του Bloomscape, Lindsay Pangborn. «Το φυτό είναι γνωστό για την ικανότητά του να επιβιώνει σε συνθήκες χαμηλού φωτός και για την ανθεκτικότητα του στην ξηρασία. Έχει επίσης φυσική αντοχή σε πολλά παράσιτα και ασθένειες» λέει η Pangborn.

Εγγενές στις εύκρατες συνθήκες της Ιαπωνίας και της Κίνας, το Aspidistra elatior είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. «Η αύξηση της δημοτικότητάς του παρατηρήθηκε στην εποχή της Αντιβασιλείας», εξηγεί ο Pangborn. «Συνέχισε να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου στη βικτωριανή εποχή, ενώ είναι επίσης γνωστό ως φυτό του barroom χάρη στην ικανότητά του να επιβιώνει σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό».

φυτό
Photo by DeAgostini/Getty Images

Ένας τυπικός Φοίνικας του τσαγκάρη είναι γνωστός για τα μακριά, βαθιά πράσινα φύλλα του και τα μικροσκοπικά μοβ λουλούδια που μπορείς μερικές φορές να εντοπίσεις κατά μήκος της γραμμής του εδάφους του. Κυκλοφορεί επίσης σε ποικιλόμορφες και στικτές ποικιλίες, γνωστές ως Milky Way.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντολόγο και ειδικό σε θέματα πρασίνου Summer Rayne Oakes, αυτό το φυτό θα ταίριαζε τέλεια σε κάποιον που δεν έχει πολύ φως στο σπίτι του αλλά εξακολουθεί να λαχταρά λίγο πράσινο. «Το φυτό αυτό είναι γνωστό ως ένα φυτό εσωτερικού χώρου με πολύ εύκολη φροντίδα λόγω της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητάς του», σημειώνει η Pangborn. «Μπορεί να αντιμετωπίσει ακραίες καταστάσεις σε ένα πρόγραμμα ποτίσματος καλύτερα από τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου και είναι επίσης ανεκτικό σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού».

Γρήγορες πληροφορίες για το φυτό:

  • Ανάγκες σε ηλιακό φως: Προτιμά τον έντονο, έμμεσο ήλιο, αλλά μπορεί να ανεχθεί χαμηλότερο φως
  • Πότε να ποτίζεται: Κάθε 1 έως 2 εβδομάδες ή όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό
  • Πλεονεκτήματα: Χαμηλή συντήρηση, ανθεκτικό
  • Μειονεκτήματα: Αργό στην ανάπτυξη
  • Φιλικό προς κατοικίδια; Μη τοξικό για κατοικίδια ζώα και ανθρώπους
  • Μέγεθος: 30 έως 60 εκ. ύψος
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT