Ένα ογκρατέν με κολοκυθάκια που πρέπει να το δοκιμάσεις πάση θυσία

Ακόμα και αν δεν έχεις αγάπη με τα κολοκυθάκια είναι βέβαιο πως αυτή η συνταγή θα σου αλλάξει γνώμη.

Elle 26 Ιουλ. 21
Ένα ογκρατέν με κολοκυθάκια που πρέπει να το δοκιμάσεις πάση θυσία

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μισό και μισό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πάχος περίπου ¼ ίντσας
Σπασμένα φρέσκα σχοινόπρασο για γαρνιτούρα

κολοκυθάκια

Εκτέλεση συνταγής:

Προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς.

Ψέκασε ελαφρά ένα βαθύ ταψί με σπρέι λαδιού και αφήστε την στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίξε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει. Στη συνέχεια ρίξε ¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας.

Στρώσε τα μισά κολοκυθάκια στο ταψί με τρόπο που να καλύπτει το ένα το άλλο.

Άπλωσε τη μισή σάλτσα στην κορυφή και στη συνέχεια ρίξε ½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.

Επανέλαβε την διαδικασία και με ένα ακόμα στρώμα κολοκυθάκια και σάλτσα με τυρί μοτσαρέλα και μετά ρίξε παρμεζάνα.

Ψήσε για 25 λεπτά ή έως ότου τα κολοκύθια γίνουν τρυφερά και το πάνω μέρος αρχίσει να μαυρίζει.

Πασπάλισε με σχοινόπρασο πριν το σερβίρισμα.

Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο Therecipecritic.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT