Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει μισό και μισό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε πάχος περίπου ¼ ίντσας
Σπασμένα φρέσκα σχοινόπρασο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση συνταγής:
Προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς.
Ψέκασε ελαφρά ένα βαθύ ταψί με σπρέι λαδιού και αφήστε την στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίξε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει. Στη συνέχεια ρίξε ¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας.
Στρώσε τα μισά κολοκυθάκια στο ταψί με τρόπο που να καλύπτει το ένα το άλλο.
Άπλωσε τη μισή σάλτσα στην κορυφή και στη συνέχεια ρίξε ½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
Επανέλαβε την διαδικασία και με ένα ακόμα στρώμα κολοκυθάκια και σάλτσα με τυρί μοτσαρέλα και μετά ρίξε παρμεζάνα.
Ψήσε για 25 λεπτά ή έως ότου τα κολοκύθια γίνουν τρυφερά και το πάνω μέρος αρχίσει να μαυρίζει.
Πασπάλισε με σχοινόπρασο πριν το σερβίρισμα.