Ποιο φαγητό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή; Η επιστήμη απαντά

Το φαγητό και το σεξ συνδέονται περισσότερο από όσο νομίζεις.

Elle 25 Σεπ. 22
Ποιο φαγητό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή; Η επιστήμη απαντά

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι τα στρείδια δεν είναι μόνο ένα νόστιμο φαγητό, αλλά και ένα κορυφαίο αφροδισιακό. Ωστόσο, η ενίσχυση της λίμπιντο ή η βελτίωση της σεξουαλικής σου ζωής είναι κάτι περισσότερο από την απλή κατανάλωση ενός συγκεκριμένου φαγητού.

Η λίμπιντο σου είναι ουσιαστικά το πόσο επιθυμείς το σεξ, αλλά αυτό μπορεί να επηρεαστεί από πολλά πράγματα! Η ψυχική και συναισθηματική σου κατάσταση, το άγχος, η κινητικότητα, οι ορμόνες και η διατροφή, μπορούν όλα να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη λίμπιντο και τη σεξουαλική σου ζωή. Έτσι, όταν μιλάμε για την κατανάλωση κάποιας τροφής που μπορεί να βοηθήσει στο σεξ, μιλάμε στην πραγματικότητα για μια υγιεινή διατροφή που θα βελτιώσει την αντοχή, τη ροή του αίματος και την υγεία της καρδιάς σου, όλα εκ των οποίων μπορούν να συμβάλουν στην υψηλή λίμπιντο.

Ενώ τα στρείδια, η μαύρη σοκολάτα και το κρασί είναι όλα γνωστά ως αφροδισιακά, η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για τη σεξουαλική σου ορμή, επειδή οι πλούσιες σε αυτά τροφές συνδέονται με την καλύτερη υγεία της καρδιάς. Εξαιτίας αυτού, ο σολομός είναι μια από τις καλύτερες τροφές για το σεξ!

σεξουαλική

Η σύνδεση μεταξύ φαγητού και σεξ

Η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής είναι ένας από τους πυλώνες της σεξουαλικής υγείας και ευεξίας. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση τροφών που μπορεί να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς σου μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος, την αντοχή και τη ζωτικότητά σου.

Ας δούμε για παράδειγμα τη στητική δυσλειτουργία. Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο στους άνδρες που μπορεί να επηρεάσει το άτομο και τους συντρόφους τους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ μιας ανθυγιεινής διατροφής, της υγείας της καρδιάς και της στητικής δυσλειτουργίας. Έχει επίσης ανακαλυφθεί ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση (η οποία μπορεί να προκληθεί από μια ανθυγιεινή διατροφή) μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις γυναίκες και τους άνδρες. Στους άνδρες, είναι γνωστό ότι οδηγεί σε στητική δυσλειτουργία και στις γυναίκες, είναι γνωστό ότι οδηγεί σε χαμηλότερη λίμπιντο, υπερβολική κόπωση και ακανόνιστη ροή αίματος.

Πώς τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν;

Ίσως αναρωτιέσαι, τι σχέση έχει ο σολομός με όλα αυτά; Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές για την καρδιά σου και λειτουργεί ως εξαιρετική εναλλακτική λύση στο κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα κρέατα ή τα τρόφιμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά.

σεξουαλική

Η ενσωμάτωση τροφών ωμέγα-3 όπως ο σολομός, τα καρύδια, οι σπόροι chia ή η σόγια στη διατροφή σου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, που με τη σειρά της θα φροντίσει για τη συνολική ζωτικότητα, την αντοχή και τη λίμπιντο σου.

Το σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο

Αυτά μπορεί να είναι τα καλύτερα νέα που άκουσες όλη την ημέρα. Η έρευνα δείχνει ότι το να κάνεις περισσότερο σεξ μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη, πιο υγιή ζωή. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Health and Social Behaviors διαπίστωσε ότι το να κάνεις περισσότερο σεξ και να έχεις περισσότερους οργασμούς συνδέθηκε με λιγότερα καρδιαγγειακά συμβάντα αργότερα στη ζωή. Και μια άλλη 10ετής μελέτη σε Ουαλούς άνδρες διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν περισσότερο σεξ μείωσαν τις πιθανότητες θανάτου από στεφανιαία νόσο.

Μάλιστα, ερευνητές ανακάλυψαν ότι στην Ικαρία (η οποία είναι μια από τις πέντε Μπλε Ζώνες του κόσμου και το σπίτι μερικών από τους μακροβιότερους ανθρώπους) περίπου το 80% των ατόμων άνω των 65 ετών κάνουν τακτικό σεξ!

Photos: istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT