Απόψε θα φάμε με αέρα ανατολής: Θα πάθεις πλάκα με αυτά τα noodles με λαχανικά

Μέρες σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να φάμε κάτι από κινέζικη κουζίνα. Και σήμερα μπορούμε! Μόνο που δεν θα το παραγγείλουμε, αλλά θα το φτιάξουμε μόνες μας, γιατί είναι πανεύκολο. Εσύ ξέρεις πως να φτιάξεις λαχταριστά noodles;

Elle 12 Ιαν. 21
Απόψε θα φάμε με αέρα ανατολής: Θα πάθεις πλάκα με αυτά τα noodles με λαχανικά

Υλικά:

Για τα noodles
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια με λαχανικά της επιλογής σου (λάχανο, πιπεριές, μπρόκολο, μανιτάρια, σπαράγγια κλπ)
1 συσκευασία noodles.
Για την κρεμώδη σάλτσα σουσαμιού
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1-2 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2-3 κουταλάκια του γλυκού πάστα ή σκόνη chili
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε νερό για τα noodles.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή αν έχεις wok) ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Έπειτα πρόσθεσε σε αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα λαχανικά της επιλογής σου τα οποία πρώτα έχεις ψιλοκόψει. Σόταρέ τα όλα αυτά για περίπου 5 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να μαλακώσουν κι άλλο.

Ενώ μαγειρεύονται τα λαχανικά, ρίξε τα noodles στο νερό που κοχλάζει και βράσε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Για να φτιάξεις την κρεμώδη σάλτσα, ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις τα λαχανικά «μαραθούν» καλά και είναι μαλακά, ρίξε στο τηγάνι τα noodles και την σάλτσα και ανακάτεψε.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες λαχταριστές συνταγές στο feastingathome.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT