Ψάχνεις να βρείς το πιο γρήγορο εύκολο και παράλληλα θρεπτικό πρωινό; Σίγουρα θα είναι το τόστ με αβοκάντο! Και το καλό είναι πως μπορείς να δοκιμάσεις την ίδια συνταγή με πολλές παραλλαγές, εντάσσοντας έτσι τα αγαπημενα σου υλικά.
Υλικά
4-6 φέτες ψωμί
2 ώριμα αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 φέτες κίτρινο τυρί (της προτίμησής σας)
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά προαιρετικά
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού μέχρι να γίνουν τραγανές. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε τα αβοκάντο και πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδου, το λάδι και τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώστε το μείγμα αβοκάντο πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί. Έπειτα προσθέστε μια φέτα κίτρινου τυριού και ολοκληρώστε με το τηγανητό (ή βραστό) αυγό. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας αγαπημένες γαρνιτούρες.