Υλικά:
·2 μεγάλες φέτες ψωμί · 2 κολοκυθάκια · 250 γραμμ. ντοματίνια · 125 γραμμ. μοτσαρέλα · 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή · 1 κ.γ. ανάμεικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο κ.λπ.) · 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στα 2 · 20 γραμμ. κουκουνάρι · Λίγα φύλλα βασιλικού · Ελαιόλαδο · Αλάτι · Πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C. 2. Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια στα 2 και τα τοποθετείτε όλα σε ταψί. Ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και τα ψήνετε στον φούρνο για 40’ ανακατεύοντας απαλά πότε πότε. 3. Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ για 10’. Τις αλείφετε αμέσως με το σκόρδο. 4. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τις τοποθετείτε πάνω στο ψωμί. Προσθέτετε τα λαχανικά και ξαναβάζετε το ταψί στον φούρνο για περίπου 10’, μέχρι η μοτσαρέλα να λιώσει. 5. Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο Cuisine Ta Ligne (εκδ. Solar)
Ποια είναι η Julie Tournier:
«Τα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής σημαδεύτηκαν από πρόχειρο φαγητό. Έτσι, αποφάσισα, το 2015, να ξεκινήσω μια ισορροπημένη διατροφή και να φορέσω αθλητικά παπούτσια. Αυτό το ταξίδι, ωστόσο, είχε και κάποιες παγίδες: τις παγίδες της ”light” διατροφής. Συνήθειες που έπρεπε να εγκαταλείψω και να κατανοήσω ότι υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει διαρκώς να ελέγχεις το παραμικρό που τρως, αλλά ένα ισορροπημένο και εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα διαιτολόγιο. Μπαίνοντας στο Instagram το 2016 (@takethepower_july), βρήκα την ευκαιρία να ποστάρω τα πιάτα και τις αθλητικές δραστηριότητές μου. Βλέποντας τον αριθμό των ακολούθων μου να μεγαλώνει, δημιούργησα το blog cuisinetaligne.fr για να δημοσιεύω τις συνταγές μου. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 100 συνταγές που αντιπροσωπεύουν την άποψή μου για το φαγητό: ποικίλο, απλό, ισορροπημένο, λαχταριστό, που δεν απογοητεύει και δεν καταπιέζει.