Μπρουσκέτες με κολοκυθάκια, ντοματίνια & μοτσαρέλα

Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να χάνουμε τον καιρό μας μαγειρεύοντας. Η Γαλλίδα food blogger Julie Tournier μας προτείνει εύκολες και ελαφριές συνταγές με ολόφρεσκα υλικά από τον κήπο μας που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητά μας. Όπως ακριβώς η παρακάτω...

Elle 12 Αυγ. 22
Μπρουσκέτες με κολοκυθάκια, ντοματίνια & μοτσαρέλα

Υλικά:

·2 μεγάλες φέτες ψωμί · 2 κολοκυθάκια · 250 γραμμ. ντοματίνια · 125 γραμμ. μοτσαρέλα · 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή · 1 κ.γ. ανάμεικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο κ.λπ.) · 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στα 2 · 20 γραμμ. κουκουνάρι · Λίγα φύλλα βασιλικού · Ελαιόλαδο · Αλάτι · Πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C. 2. Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια στα 2 και τα τοποθετείτε όλα σε ταψί. Ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και τα ψήνετε στον φούρνο για 40’ ανακατεύοντας απαλά πότε πότε. 3. Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ για 10’. Τις αλείφετε αμέσως με το σκόρδο. 4. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τις τοποθετείτε πάνω στο ψωμί. Προσθέτετε τα λαχανικά και ξαναβάζετε το ταψί στον φούρνο για περίπου 10’, μέχρι η μοτσαρέλα να λιώσει. 5. Πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Μπρουσκέτες

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο Cuisine Ta Ligne (εκδ. Solar)

Ποια είναι η Julie Tournier:

«Τα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής σημαδεύτηκαν από πρόχειρο φαγητό. Έτσι, αποφάσισα, το 2015, να ξεκινήσω μια ισορροπημένη διατροφή και να φορέσω αθλητικά παπούτσια. Αυτό το ταξίδι, ωστόσο, είχε και κάποιες παγίδες: τις παγίδες της ”light” διατροφής. Συνήθειες που έπρεπε να εγκαταλείψω και να κατανοήσω ότι υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει διαρκώς να ελέγχεις το παραμικρό που τρως, αλλά ένα ισορροπημένο και εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα διαιτολόγιο. Μπαίνοντας στο Instagram το 2016 (@takethepower_july), βρήκα την ευκαιρία να ποστάρω τα πιάτα και τις αθλητικές δραστηριότητές μου. Βλέποντας τον αριθμό των ακολούθων μου να μεγαλώνει, δημιούργησα το blog cuisinetaligne.fr για να δημοσιεύω τις συνταγές μου. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 100 συνταγές που αντιπροσωπεύουν την άποψή μου για το φαγητό: ποικίλο, απλό, ισορροπημένο, λαχταριστό, που δεν απογοητεύει και δεν καταπιέζει.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT