Δεν έχετε φάει ξανά τέτοια κεφτεδάκια

Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να χάνουμε τον καιρό μας μαγειρεύοντας. Η Γαλλίδα food blogger Julie Tournier μας προτείνει εύκολες και ελαφριές συνταγές με ολόφρεσκα υλικά από τον κήπο μας που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητά μας. Όπως ακριβώς η παρακάτω...

Elle 16 Αυγ. 22
Δεν έχετε φάει ξανά τέτοια κεφτεδάκια

Υλικά:

330 γραμμ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου · 120 γραμμ. φρέσκα κρεμμυδάκια (ή κρεμμύδια λευκά) · 50 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη · 5 κ.σ. σόγια σος αλατισμένη · 1 κ.σ. ξίδι από ρύζι · 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη · 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο · 1 κ.σ. σουσάμι · 1 κ.γ. νισεστές (άμυλο καλαμποκιού) διαλυμένο σε λίγο νερό · 3 κ.σ. σησαμέλαιο · Αλάτι · Πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και κρατάτε τα πράσινα φύλλα στην άκρη. 2. Σε ένα μπολ τα ανακατεύετε με τον κιμά, τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνετε. 3. Με τις παλάμες σας πλάθετε περίπου 18 κεφτεδάκια. 4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. 5. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σόγια σος, το ξίδι ρυζιού, 5 κ.σ. νερό, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, λίγα πράσινα φύλλα από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σουσάμι. 6. Ρίχνετε τη σος πάνω από τα κεφτεδάκια, προσθέτετε τον νισεστέ, σκεπάζετε το σκεύος και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5’ ακόμη. 7. Σερβίρονται ζεστά με ρύζι.

κεφτεδάκια

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο Cuisine Ta Ligne (εκδ. Solar)

Ποια είναι η Julie Tournier:

«Τα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής σημαδεύτηκαν από πρόχειρο φαγητό. Έτσι, αποφάσισα, το 2015, να ξεκινήσω μια ισορροπημένη διατροφή και να φορέσω αθλητικά παπούτσια. Αυτό το ταξίδι, ωστόσο, είχε και κάποιες παγίδες: τις παγίδες της ”light” διατροφής. Συνήθειες που έπρεπε να εγκαταλείψω και να κατανοήσω ότι υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει διαρκώς να ελέγχεις το παραμικρό που τρως, αλλά ένα ισορροπημένο και εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα διαιτολόγιο. Μπαίνοντας στο Instagram το 2016 (@takethepower_july), βρήκα την ευκαιρία να ποστάρω τα πιάτα και τις αθλητικές δραστηριότητές μου. Βλέποντας τον αριθμό των ακολούθων μου να μεγαλώνει, δημιούργησα το blog cuisinetaligne.fr για να δημοσιεύω τις συνταγές μου. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 100 συνταγές που αντιπροσωπεύουν την άποψή μου για το φαγητό: ποικίλο, απλό, ισορροπημένο, λαχταριστό, που δεν απογοητεύει και δεν καταπιέζει.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT