Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρος κομμένο σε φέτες
αλάτι και πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
ψεκασμός με λάδι αν χρειάζεται
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες μπακαλιάρου και προετοιμάζουμε τα ψάρια για ψήσιμο. Σε ένα μπολ προσθέστε το αλεύρι. Στο δεύτερο μπολ χτυπάμε μαζί τα αυγά και το αλάτι. Στο τελευταίο μπολ προσθέστε την παρμεζάνα, τα καρυκεύματα και το σκόρδο. Βουτήξτε πρώτα τον μπακαλιάρο στο αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Ψεκάστε το κάτω μέρος του τηγανιού ή της φριτέζας με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα ψάρια και μαγειρέψτε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Συνεχίστε να μαγειρεύετε για 3-5 λεπτά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 60 βαθμούς. Συνοδεύστε με πατάτες και σως της επιλογής σας. Καλή απόλαυση!