Υλικά:
Βάση τάρτας
10 ουγκιές τυρί κρέμα μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 μεγάλα μεγάλα αβγά
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
Το ξύσμα από δύο λεμόνια
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Υλικά για το topping:
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από λεμόνι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Προετοίμασε την προπαρασκευασμένη κρούστα πίτας σε τηγάνι πίτας 9 ιντσών και προθερμαίνετε το φούρνο στους 425. Τρύπησε το κάτω μέρος της κρούστας πίτας με το πιρούνι για να μην φουσκώσει.
Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει.
Χτύπησε την κρέμα τυριού μαζί με τη ζάχαρη. Στην συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά και χτύπησε το μείγμα. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια και ανακάτεψε ξανά τα υλικά.
Χαμήλωσε την θερμοκρασία του φούρνου σε 350 βαθμούς.
Ρίξε την γέμιση στην ζεστή τάρτα και ψήσε για 30-40 λεπτά.
Άφησε να κρυώσει εντελώς και τοποθέτησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, αν όχι όλη τη νύχτα.
Χτύπησε μαζί την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτο το υλικό.
Άπλωσε πάνω από την κρέμα λεμονιού, όπως επιθυμείς και στην συνέχεια πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού.