Poltrona Frau x Fornasetti: Ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας την επιπλοποιία με την υψηλή ραπτική

Όταν η φαντασία γίνεται πραγματικότητα: Η Poltrona Frau εγκαινιάζει μια συνεργασία με την ιστορική μιλανέζικη μάρκα σχεδιασμού Fornasetti.

Elle 22 Φεβ. 24
Poltrona Frau x Fornasetti: Ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας την επιπλοποιία με την υψηλή ραπτική

Η Poltrona Frau και η Fornasetti εγκαινιάζουν την πρώτη συνεργασία με την αναδημιουργία της εμβληματικής πολυθρόνας Vanity Fair, η οποία έγινε με σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις του Fornasetti και θα περιλαμβάνει limited αριθμό τεμαχίων. Μόλις 50.

Οι ονειρικές εικονογραφήσεις από το τεράστιο αρχείο Fornasetti — οι οποίες παραμένουν η καρδιά και η ψυχή του του ιταλικού brand — αποτελούν αληθινά θαύματα που με τον πιο εφευρετικό τρόπο μιλούν για τη δύναμη του καλλιτεχνικού μυαλού. Κάπως έτσι, η συνάντηση των μυαλών μεταξύ Poltrona Frau και Fornasetti ήταν η απόλυτη επιλογή για το πάντρεμα της ιταλικής τέχνης με τη δημιουργικότητα. Από τη μια, η τεχνογνωσία για περισσότερα από 112 χρόνια κατασκευής επίπλων, από την άλλη, το απαράμιλλο πνεύμα δημιουργικότητας που εκδηλώνεται όταν η φαντασία αφήνεται ελεύθερη, μιλάμε σίγουρα για την απόλυτη συνεργασία για τη νέα έκδοση της θρυλικής πολυθρόνας.

Poltrona Frau

Οι ουράνιες διακοσμήσεις, που σχεδιάστηκαν αρχικά από τον καλλιτέχνη Piero Fornasetti τη δεκαετία του ’50, ερμηνεύονται τώρα με τον πιο σύγχρονο τρόπο από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του brand Fonsasetti, Barnaba Fornasetti.

Από το παρελθόν στο σήμερα…

Το σχέδιο της πολυθρόνας Vanity Fair χρονολογείται από το 1930 και είναι εμπνευσμένο από τα πρωτότυπα σχέδια του Renzo Frau, του ιδρυτή της εταιρίας Poltrona Frau. Επίσημα ονομάζεται «μοντέλο 904», αλλά γνωστή από το 1984 ως Vanity Fair, αυτή η πολυθρόνα έχει  καταφέρει να γίνει πρότυπο του ιταλικού σχεδιασμού. Μέχρι και το 2020 παρέμεινε στο επίκεντρο της συλλογής, αλλά όταν το  brand γιόρτασε την 90ή επέτειο της πολυθρόνας Vanity Fair, ζήτησε από τον σχεδιαστή Roberto Lazzeroni να το αναπροσαρμόσει για τον 21ο αιώνα.

Poltrona Frau

Το σχέδιο του Fornasetti — που αποτελείται από έναν ήλιο και ένα φεγγάρι που ανατέλλει πάνω από στροβιλιζόμενα σύννεφα — είναι τυπωμένο ψηφιακά στο Pelle Frau® Impact Less. Για αυτή τη συνεργασία, η Poltrona Frau χρησιμοποίησε την τεχνική μεταξοτυπίας για πρώτη φορά — μέθοδος που περιλαμβάνει τη χρήση πλαισίων κατά την ψηφιακή εκτύπωση. Αυτή η τεχνική δημιουργεί το αποτέλεσμα του πλέγματος μεταξιού και προέρχεται από μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία της μόδας για την κατασκευή δερμάτινων αξεσουάρ. Επιτρέπει την αναπαραγωγή των περίπλοκων χειροποίητων σχεδίων του Fornasetti σε δέρμα με τη μέγιστη λεπτομέρεια.

Το δέρμα Pelle Frau® Impact Less είναι κατασκευασμένο με απόλυτη τήρηση των κριτηρίων βιωσιμότητας, ξεκινώντας από μια καινοτόμα διαδικασία μαυρίσματος που μειώνει τη χρήση νερού και χημικών. Επιπλέον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία.

Poltrona Frau

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Vanity Fair XC Imagine Reality Edition είναι η πρώτη κυκλοφορία της επερχόμενης συλλογής Imagine, η οποία θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2024 στην έκθεση Salone del Mobile στο Μιλάνο. Η συλλογή Imagine είναι η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Poltrona Frau στην προσπάθειά της να επεκτείνει τις προοπτικές της πέρα ​​από τα όρια του συμβατικού σχεδιασμού επίπλων, έχοντας προηγουμένως συνεργαστεί με πληθώρα ταλέντων από όλο το δημιουργικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιαστή ανδρικών ενδυμάτων Ozwald Boateng, αλλά και του καλλιτέχνη Felipe Pantone. Αυτή η συνεργασία με τον Fornasetti ταιριάζει φυσικά σε αυτό το πεδίο και συμβολίζει το θέμα του 2024 που δεν είναι άλλο από τη “Φαντασία”.

Η limited edition πολυθρόνα κυκλοφορεί ψηφιακά στο διαδίκτυο από τις 15 Φεβρουαρίου και από εκείνη την ημέρα μπορούν να γίνουν προ-παραγγελίες
αποκλειστικά στα ηλεκτρονικά καταστήματα Poltrona Frau (www.poltronafrau.com) σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Επιπλέον είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα Poltrona
Frau καταστήματα σε όλο τον κόσμο για παραγγελίες από τις 10 Απριλίου 2024, ενώ στην Ελλάδα διατίθεται στα καταστήματα ΑΒΑΞ, www.avaxdeco.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: