Menu

Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα

Με απλά υλικά που ήδη έχεις στο ψυγείο σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο πιάτο.

Φωτο:giverecipe.com

Λινγκουίνι με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ
320 γραμμ. λινγκουίνι
400 γραμμ. Ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι βασιλικό
4 κ.σ. Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεματίζετε τις ντομάτες σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 30”.
2. Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και στη συνέχεια τις κόβετε σε τέσσερα κομμάτια.
3. Αφαιρείτε τα σπόρια και τις τρίβετε.
4. Καθαρίζετε το σκόρδο, το πολτοποιείτε και το τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ.
5. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, λίγο αλάτι, και τα φυλλαράκια του βασιλικού που έχετε πλύνει και στεγνώσει.
6. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και αφήνετε τη σάλτσα να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος για 2 ώρες.
7. Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε καλά και τα προσθέτετε στο μπολ με την σάλτσα.
8. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ