Κοτόπουλο με μπρόκολο και σκόρδο: Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψεις

Αυτό το stir fry κοτόπουλου συνδυάζει γεύση με άρωμα Ασίας και είναι χαμηλό σε λιπαρά.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 07 Σεπ. 21
Κοτόπουλο με μπρόκολο και σκόρδο: Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψεις

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό έλαιο
1 φλιτζάνι μπρόκολο
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα στη μέση
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε λεπτές φέτες
1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια 1 ίντσας
αλάτι και πιπέρι για γεύση
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
/3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο

Stir Fry

Εκτέλεση:

Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέστε το μπρόκολο, τα μανιτάρια και την πιπεριά στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, το οποίο καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε για γεύση.

Μαγειρέουμε για 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε ξανά τα λαχανικά στο τηγάνι.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και το καλαμποκάλευρο.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως, με ρύζι στον ατμό (προαιρετικά).

Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο Therecipecritic.com.

#συνταγή #φαγητό
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: