Υλικά :
5ΟΟ γραμμάρια βασιλιομανίταρα
μισό κιλό λουκάνικο χοιρινό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια τυρί κρέμα μαλακωμένο
1 κρόκο αυγού ολόκληρο
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση:
Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και ψιλοκόψτε τα.
Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ροδίζουμε το λουκάνικο, το στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κρόκο αυγού. Ανακατεύουμε μαζί με παρμεζάνα και μαϊντανό.
Προσθέτουμε το κρύο μείγμα λουκάνικου και κρεμμυδιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Γεμίζουμε κάθε μανιτάρι με το μείγμα.
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε τα μανιτάρια στους 350 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από πάνω.