Υλικά:
· 4 ασπράδια αυγού · 270 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική · 250 γραμμ. φράουλες + λίγες ακόμη για τη γαρνιτούρα · Χυμός από 1/2 λεμόνι · 20ml κρέμα γάλακτος πλήρης · 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη · 10 πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια διαφόρων μεγεθών · Νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120ο C. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια και μόλις σφίξουν προσθέτετε 220 γραμμ. ζάχαρη, 1 κ.σ. κάθε φορά, και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη 2’, μέχρι η μαρέγκα να «στέκεται».
- Αδειάζετε τη μαρέγκα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σχηματίζετε έναν δίσκο, λειαίνετε την επιφάνεια και την ψήνετε στην κάτω σχάρα του φούρνου για 1 ώρα & 30’. Την αφήνετε να κρυώσει μέσα στον φούρνο.
- Πλένετε τις φράουλες, κόβετε το κοτσάνι τους και τις χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν κρέμα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 10ml νερό και το αφήνετε να βράσει για 5’. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα. Γεμίζετε με τη σαντιγί ένα κορνέ.
- Βγάζετε τη μαρέγκα από τον φούρνο και την τοποθετείτε προσεκτικά σε πιατέλα. Με το κορνέ, απλώνετε από πάνω τη σαντιγί, διακοσμείτε με τα σοκολατένια αυγουλάκια και τις φράουλες, περιχύνετε το γλυκό με τη σος φράουλας και πασπαλίζετε με τις νιφάδες σοκολάτας.
Φωτογραφία: VIRGINIE GARNIER
Συνταγές – Styling: AUDREY COSSON
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!