Follow us

Search

Μια μακαρονάδα-όνειρο που μπορούν να απολαύσουν και οι vegan της παρέας

Αυτή η κρεμώδης σάλτσα αγκινάρας σε συνδυασμό με τα πολυαγαπημένα μας μανιτάρια κάνουν αυτό το πιάτο το κάτι άλλο.

Γραφει: elle.gr
image

Φωτογραφία: feastingathome.com

Υλικά: 

Μια συσκευασία ταλιατέλες( ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας)
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
400 γραμ. μανιτάρια (της επιλογής σας) ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι αγκινάρες (φρέσκες ή και κατεψυγμένες)
1/2 φλιτζάνι νερό
10 φύλλα φασκόμηλου
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι στημένο
Τριμμένο πεκορίνο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

1.Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε νερό και αλάτι και μόλις αυτό αρχίσει να βράζει ρίξτε τα ζυμαρικά και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
2.Ενώ το νερό βράζει, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίξτε αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε τα από την φωτιά.
3. Για να φτιάξετε την σάλτσα με τις αγκινάρες: Βάλτε τις αγκινάρες (αφού τις καθαρίσετε ή τις αποψύξετε) σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τις μέχρι να πάρουν μια βελούδινη υφή. Έπειτα προσθέστε το νερό, το ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το χτύπημα. Αν θέλετε σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε και το χυμό από μισό λεμόνι.
4. Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατέψτε και έπειτα προσθέστε και την σάλτσα με τις αγκινάρες και ανακατέψτε ξανά. Μόλις σερβίρετε, μην ξεχάσετε το τριμμένο πεκορίνο…

Βρείτε ακόμα πιο λαχταριστές συνταγές στο Feasting At Home.
MORE FROM

Living