Υλικά:
Μοτσαρέλα κομμένη σε λωρίδες
3 αβγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1- 1/2 φλιτζάνια ιταλική φρυγανιά
1 / 2 φλιτζάνι φρέσκο-τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Oil Λαχανικό λάδι, για τηγάνισμα
Σάλτσα Μαρινάρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα ρηχό μπολ, χτύπα ελαφρά μαζί τα αυγά και το γάλα. Σε ένα άλλο πιάτο, ανακάτεψε την φρυγανιά, τετριμμένο τυρί και το αλάτι.
Δουλεύοντας ένα κάθε φορά, βυθίστε κάθε κομμάτι μοτσαρέλας στο μείγμα με τα αβγά και στην συνέχεια πέρασέ τα από το μείγμα με την φρυγανιά. Επανέλαβε τη διαδικασία για όλα τα κομμάτια μοσταρέλας. Για πιο τραγανή κρούστα πέρασέ τα από το μείγμα φρυγανιάς δύο φορές προτού τα τηγανίσεις.
Μετέφερα τα μπαστούνια μοτσαρέλας στον καταψύκτη για 1 ώρα.
Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα βάθους τουλάχιστον 1 “-2” εκατοστά με φυτικό λάδι ή χρησιμοποιήστε μια φριτέζα εάν έχεις.
Θέρμανε το λάδι σε θερμοκρασία μεταξύ 350 και 365 βαθμών, σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Η θερμοκρασία θα μειωθεί όταν προστεθούν τα κατεψυγμένα μοτσαρέλα sticks, οπότε χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο για να παρακολουθείς τη θερμοκρασία του λαδιού και να την διατηρείς στα σωστά επίπεδα.
Τηγάνισε 5-6 μπαστούνια μοτσαρέλας κάθε φορά για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά με λαβίδες στη μέση, έως ότου γίνουν τραγανά και αποκτήσουν ένα χρυσό- καφέ στο εξωτερικό.
Αφαίρεσε τα τηγανητά μοτσαρέλα stiks και τοποθέτησε τα ένα ταψί που έχεις απλώσει χαρτοπετσέτα προκειμένου να απορροφήσει την extra ποσότητα λαδιού.
Συνέχισε το τηγάνισμα με τα υπόλοιπα μπαστούνια μοτσαρέλας και στη συνέχεια σέρβιρέ τα ζεστά με σάλτσα για μαρινάρα.