Για το Σαββατιάτικο τραπέζι μαγειρεύουμε μοσχάρι στρογκανόφ με χυλοπίτες

Αυτό το γεύμα είναι νόστιμο και γευστικό. Τρυφερά μανιτάρια και μοσχαρίσιο κρέας σερβίρονται με χυλοπίτες και συνθέτουν ένα πιάτο που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια.

Elle 26 Ιουν. 21
Για το Σαββατιάτικο τραπέζι μαγειρεύουμε μοσχάρι στρογκανόφ με χυλοπίτες

Υλικά:

500 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
1/2 ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
χυλοπίτες αβγών
60 γραμμάρια τυρί κρέμα
1/2  sour cream
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Aλάτι και πιπέρι

μοσχάρι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους πρόσθεσε τον μοσχαρίσιο κιμά και μαγείρεψε και μέχρι να ψηθεί εντελώς Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Αφαίρεσε τα και άφησε τα σε ένα πιάτο.

Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το βούτυρο για να λιώσει. Χτύπησε ελαφρά το αλεύρι ως που να μην έχει σβόλους. Στη συνέχεια ρίξε αργά το ζωμό βοδινού και τη σάλτσα Worcestershire.Πρόσθεσε τις  χυλοπίτες βράσε όλα τα υλικά μαζί .

Μείωσε τη φωτιά μαγείρεψε  έως ότου οι χυλοπίτες είναι al dente.

Προσθέστε το κιμά πίσω στο τηγάνι με το τυρί κρέμα, την sour cream και το θυμάρι.

Άφησε το τυρί κρέμα να λιώσει και ρίξε αλάτι και πιπέρι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT