Όταν δεν περπατά στις διεθνείς πασαρέλες, η Marjan Jonkman στηρίζει τα SOS Children’s Villages #ELLEGreenIssue

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να μεγαλώνει μόνο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram το διάσημο μοντέλο και ακτιβίστρια.

Elle 11 Ιουν. 22
Όταν δεν περπατά στις διεθνείς πασαρέλες, η Marjan Jonkman στηρίζει τα SOS Children’s Villages #ELLEGreenIssue

Πότε και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα SOS Children’s Villages;

Έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια. Ήρθα εγώ σε επαφή μαζί τους γιατί ήθελα πραγματικά να προσφέρω. Έκανα δωρεές στην οργάνωση από τότε που ήμουν 16 χρόνων, αλλά ξαφνικά ένιωσα την ανάγκη να προσφέρω κάτι περισσότερο. Η αποστολή της οργάνωσης είναι να εξασφαλίσει στα παιδιά όλου του κόσμου το δικαίωμα να μεγαλώνουν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Βοηθά τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και τα παιδιά που δεν έχουν οικογένεια. Αν ένα παιδί δεν έχει πού να μείνει, η οργάνωση του διασφαλίζει το κατάλληλο κατάλυμα. Μερικές φορές αυτό το κατάλυμα βρίσκεται σε ένα από τα χωριά της, όπου όλα τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη και φροντίδα.

Πιο είναι το πιο σοκαριστικό πράγμα που έχετε βιώσει;

Πριν από χρόνια πήγα στην Ουγκάντα και επισκέφθηκα τις οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα οικογενειακής ενδυνάμωσης. Μίλησα με μια μητέρα δύο παιδιών, η οποία μου διηγήθηκε πώς τη βοήθησε ο οργανισμός ώστε να ξαναφέρει την ισορροπία στη ζωή της. Η ζωή της άλλαξε ολοκληρωτικά προς το καλύτερο όπως και -το κυριότερο- η νοοτροπία της. Πριν ήταν άστεγη, ενώ τώρα είχε πλέον το δικό της σπίτι και ένα μικρό εκτροφείο όπου μεγάλωνε γουρούνια. Μου έδινε μεγάλη χαρά να βλέπω πόσο περήφανη ήταν. Επίσης, τα παιδιά στα SOS Children’s Villages είναι τόσο χαρούμενα και υγιή! Βλέπω με τι ενθουσιασμό βοηθούν τις Μητέρες SOS στο σπίτι. Συμμετέχουν στο μαγείρεμα και στο καθάρισμα χωρίς διαμαρτυρίες. Επίσης, στο σχολείο, λαχταρούν να μάθουν. Όλα αυτά με κάνουν ευτυχισμένη.

Τι θέλετε να καταφέρετε από εδώ και πέρα μαζί με τα SOS Children Villages;

Είναι πολλά τα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους από κορονοϊό. Και υπάρχουν πολλές οικογένειες που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα και να φροντίσουν τα παιδιά τους. Τα SOS Children’s Villages υποστηρίζουν αυτές τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Επίσης, ο οργανισμός συνεργάζεται με κυβερνήσεις για την εξεύρεση μακροχρόνιων δράσεων που θα βοηθούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Αυτές οι δράσεις περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την ιατρική περίθαλψη, την ψυχική υγεία και τη γονεϊκή υποστήριξη, αλλά και μια πιο άμεση ενίσχυση, όπως ένα επίδομα παιδιού.
Ελπίζω να επισκεφτώ ένα SOS Children’s Village ξανά.

Info: sos-childrensvillages.org

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: