Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας κοκκοποιημένη ζάχαρη
1 φλιτζάνι προζύμι
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα μεσαίο μπολ ή ένα φλιτζάνι υγρού μέτρησης, συνδυάστε το προζύμι, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε τα υγρά συστατικά πάνω στα στερεά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Από εδώ έχετε την επιλογή να μαγειρέψετε τις τηγανίτες αμέσως, ή μπορείτε να καλύψετε τη ζύμη και να την αφήσετε στον πάγκο όλη τη νύχτα για να ζυμωθεί και να έχει καλύτερη γεύση.
Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά και βάλτε λίγο λάδι σε ένα ταψί, ρίξτε ένα μικρό φλιτζάνι τηγανίτα και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλει φουσκάλες στην κορυφή, περίπου 2 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για επιπλέον 1-2 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει στο κάτω μέρος.
Σερβίρετε με τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες για pancakes και απολαύστε.