Αυτά τα πιτάκια με μελιτζάνα και μοτσαρέλα είναι έρωτας

Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να χάνουμε τον καιρό μας μαγειρεύοντας. Η Γαλλίδα food blogger Julie Tournier μας προτείνει εύκολες και ελαφριές συνταγές με ολόφρεσκα υλικά από τον κήπο μας που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητά μας. Όπως ακριβώς η παρακάτω...

Elle 14 Αυγ. 22
Αυτά τα πιτάκια με μελιτζάνα και μοτσαρέλα είναι έρωτας

Υλικά:

20 φύλλα ζύμης · 2 μελιτζάνες (650 γραμμ. περίπου) · 1 μπάλα μοτσαρέλα · 2 σκελίδες σκόρδο · 1 πρέζα καυτερό πιπέρι · 1 κ.γ. ταχίνι · 10-15 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα · Ελαιόλαδο · Αλάτι · Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C. 2. Κόβετε τις μελιτζάνες στα δύο κατά μήκος και χαράζετε σταυρωτά τη σάρκα χωρίς να σκίσετε τη φλούδα. Τις τοποθετείτε σε ταψί με τη σάρκα προς τα πάνω, τις ραντίζετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το καυτερό πιπέρι, αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στον φούρνο για 30’. Τις αφήνετε να κρυώσουν. 3. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Με ένα πιρούνι αφαιρείτε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τη χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι και το σκόρδο. 4. Στραγγίζετε τη μοτσαρέλα και την κόβετε σε κυβάκια. 5. Κόβετε κάθε φύλλο ζύμης στα 2. Παίρνετε το μισό, διπλώνετε προς τα μέσα τη στρογγυλή πλευρά κατά μήκος, ώστε να έχετε μια λωρίδα ζύμης και το πιέζετε ελαφρά. Βάζετε 1 κ.γ. από το μείγμα της μελιτζάνας στο κάτω μέρος, λίγα κομμάτια μοτσαρέλα και λίγο βασιλικό και διπλώνετε το φύλλο μέχρι να σχηματίσετε ένα τρίγωνο. Με τα δάχτυλά σας βρέχετε ελαφρά την άκρη για να κολλήσει η ζύμη. Κάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. 6. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος τοποθετείτε τα πιτάκια, τα ραντίζετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε για περίπου 15’ στους 180ο C μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρονται ζεστά.

μελιτζάνα

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο Cuisine Ta Ligne (εκδ. Solar)

Ποια είναι η Julie Tournier:

«Τα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής σημαδεύτηκαν από πρόχειρο φαγητό. Έτσι, αποφάσισα, το 2015, να ξεκινήσω μια ισορροπημένη διατροφή και να φορέσω αθλητικά παπούτσια. Αυτό το ταξίδι, ωστόσο, είχε και κάποιες παγίδες: τις παγίδες της ”light” διατροφής. Συνήθειες που έπρεπε να εγκαταλείψω και να κατανοήσω ότι υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει διαρκώς να ελέγχεις το παραμικρό που τρως, αλλά ένα ισορροπημένο και εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα διαιτολόγιο. Μπαίνοντας στο Instagram το 2016 (@takethepower_july), βρήκα την ευκαιρία να ποστάρω τα πιάτα και τις αθλητικές δραστηριότητές μου. Βλέποντας τον αριθμό των ακολούθων μου να μεγαλώνει, δημιούργησα το blog cuisinetaligne.fr για να δημοσιεύω τις συνταγές μου. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 100 συνταγές που αντιπροσωπεύουν την άποψή μου για το φαγητό: ποικίλο, απλό, ισορροπημένο, λαχταριστό, που δεν απογοητεύει και δεν καταπιέζει.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT