Πώς να καθαρίσεις σωστά το κινητό σου τηλέφωνο και γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις

Κι όμως είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα με τα οποία μπορεί να έρθεις σε επαφή.

Elle 03 Ιαν. 22
Πώς να καθαρίσεις σωστά το κινητό σου τηλέφωνο και γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις

Όταν σκεφτόμαστε τα πιο βρώμικα μέρη στα σπίτια μας και στον έξω κόσμο, συνήθως σκεφτόμαστε μέρη όπως μπάνια, σιντριβάνια ή δημόσια μέσα μεταφοράς. Αλλά έχεις σκεφτεί ότι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα με τα οποία έρχεσαι σε επαφή κάθε μέρα είναι στην τσέπη σου; Ναι, μιλάμε για το κινητό σου τηλέφωνο. Να γιατί πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσεις το τηλέφωνό σου αν ταξιδεύεις φέτος για διακοπές, καθώς και πώς να το κάνεις σωστά, από έναν ειδικό σε περιβαλλοντικές τοξίνες.

Γιατί πρέπει να καθαρίζεις το τηλέφωνό σου αν ταξιδεύεις

Τα τηλέφωνα είναι ουσιαστικά ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που έχουμε, όταν δεν τα καθαρίζουμε τακτικά. Σε μια ανασκόπηση 56 διαφορετικών μελετών σε τηλέφωνα από 24 διαφορετικές χώρες, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα τηλέφωνα έχουν μέσο ποσοστό μόλυνσης 68% όταν πρόκειται για βακτήρια, ιούς και μύκητες. Οι συγγραφείς της μελέτης παρατήρησαν ακόμη ότι αυτό ήταν πιθανόν μια υποεκπροσώπηση των πραγματικών τιμών των μικροβίων. Όταν συνυπολογίζεις και το ταξίδι στην εξίσωση, είναι φυσικό ότι θα εκτεθείς σε μεγαλύτερη ποικιλία μικροβίων όταν βρίσκεσαι σε μέρη όπως αεροδρόμια, ξενοδοχεία, τρένα κ.λπ. Εξάλλου, πολλοί άνθρωποι αγγίζουν τα πάντα σε αυτά τα σημεία υψηλής κυκλοφορίας, από υποβραχιόνια και ΑΤΜ μέχρι τις χειρολαβές των θυρών. Όσο γρήγορα λοιπόν και αν χρησιμοποιούμε κάποιο απολυμαντικό χεριών και ένα καλό σαπούνι, τα τηλέφωνά μας είναι πιθανό να φέρουν ίχνη από οτιδήποτε έχουμε αγγίξει κατά τη μεταφορά.

τηλεφώνο

Πώς να το καθαρίσεις σωστά

Να πώς να καθαρίσεις σωστά το τηλέφωνό σου χωρίς να το καταστρέψεις, σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα περιβαλλοντικών τοξινών και πιστοποιημένη coach ολιστικής υγείας, Lara Adler:

  • Πάρε ένα οινόπνευμα εντριβής με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη και ένα μαλακό πανί ή μαντηλάκια με οινόπνευμα.
  • Ψέκασε την ισοπροπυλική σου αλκοόλη πάνω στο μαλακό πανί και σκούπισε όλες τις πλευρές του τηλεφώνου σου, καθώς και τη θήκη του τηλεφώνου σου, εάν έχεις, ή απλώς σκούπισε το με το μαντηλάκι με οινόπνευμα.
  • Μην ψεκάζεις απευθείας το τηλέφωνο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ηχεία ή την κάμερα.
  • Δώσε του ένα λεπτό να στεγνώσει.

«Το αλκοόλ θα είναι αρκετό για να απολυμάνει την επιφάνεια χωρίς περιττή έκθεση σε επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται στα συμβατικά προϊόντα καθαρισμού», λέει η Adler. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται να ανησυχούμε εν μέσω του άγχους των γιορτών είναι η έκθεση σε μικρόβια. Εάν φοράς μάσκα, πλένεις τα χέρια σου και παίρνεις συμπληρώματα που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό, μην ξεχάσεις να δώσετε και στο τηλέφωνό σου λίγη προσοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT