Rice Bowl με μοσχάρι
Υλικά
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας 90% άπαχο (κατα προτίμηση αλεσμένο-κιμάς)
3 σκελίδες σκόρδου κιμά
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σόγια μειωμένου νατρίου
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 φλιτζάνια ζεστό μαγειρεμένο λευκό ή καστανό ρύζι
τεμαχισμένα πράσινα κρεμμύδια και έξτρα σουσάμι για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει γκρι χρώμα όλος ο κιμάς.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη μαύρη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα ή δύο λεπτά.Σερβίρετε πάνω από ζεστό ρύζι και γαρνίρετε με πράσινα κρεμμύδια και σουσάμι.