Χοιρινή τηγανιά με ρύζι: Και το σουκού ξεκινά όπως πρέπει

Πήραμε τον 5ο τόμο «Η Σμύρνη μου» που είναι αφιερωμένος στη μικρασιατική κουζίνα και κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣ TV και η συνταγή που ξεχωρίσαμε είναι εύκολη και πεντανόστιμη.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 11 Δεκ. 21
Χοιρινή τηγανιά με ρύζι: Και το σουκού ξεκινά όπως πρέπει

Προετοιμασία: 25 λεπτά
Ψήσιμο: 35 λεπτά
Μερίδες: 5
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

 Υλικά:

‒ 500 γρ. χοιρινό σε κυβάκια
‒ 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
‒ μία πιπεριά ψιλοκομμένη
‒ 4-5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
‒ έναν κύβο λαχανικών
‒ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
‒ 3 κ.σ. κρασί ή κονιάκ
‒ 3 κ.σ. Βούτυρο
‒ 3 κ.σ. Λάδι
‒ αλάτι, πιπέρι
‒ φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

• Καρυκεύουμε το χοιρινό με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο και το μισό λάδι και ροδίζουμε καλά το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
• Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ. Το αφήνουμε λίγο στη φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
• Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο με το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε την πιπεριά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να γυαλίσει. Προσθέτουμε 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και τον κύβο λαχανικών και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
• Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι με τη χοιρινή τηγανιά, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Extra Tip:

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, φτιάχνουμε τηγανιά με φιλέτο κοτόπουλο.

Θέλεις ακόμη περισσότερες συνταγές από τη Σμύρνη;

Το 7ΜΕΡΕΣ TV προσφέρει μια πολυτελή έκδοση μαγειρικής 7 τόμων αφιερωμένη στη μικρασιατική κουζίνα. Μια διαδρομή 100 χρόνων σε γεύσεις και αρώματα αποτυπωμένη σε πάνω από 200 συνταγές. Μια γαστρονομική περιπλάνηση που συνοδεύεται από ιστορικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα νοσταλγικό κάδρο της εποχής. Αυτή την εβδομάδα βρείτε στα περίπτερα τον πέμπτο τόμο «Ζυμαρικά & Ρύζι».

Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, τότε που η Σμύρνη ήταν το Παρίσι της Ανατολής, με διαχρονικές συνταγές που ξεχειλίζουν από αρώματα και μνήμες…

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: