Υλικά:
1 μεγάλο ματσάκι σπαράγγια
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Ξίσμα από ένα λεμόνι
Για την σάλτσα γιαουρτιού
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Ξίσμα από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200. Κόψε τα σκληρά άκρα από τα σπαράγγια, τοποθέτησέ τα σε ένα ταψάκι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και πασπάλισέ τα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάλε τα φιλέτα σολομού στη μέση των σπαραγγιών, πασπάλισε με ελαιόλαδο, αλάτι και με το ξίσμα του λεμονιού. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος των φιλέτων.
Μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα σολομού και τα σπαράγγια, φτιάξε την σάλτσα γιαουρτιού. Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε καλά με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο.