Fajitas με κοτόπουλο
Υλικά:
1 ½ έως 2 κιλά στήθος κοτόπουλου
400γρ ντομάτες κομμένες σε κύβους
100γρ πράσινο τσίλι σε κύβους
3 πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1 λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
12 τορτίγιες μεσαίου μεγέθους για fajitas
Dressings:
lime
Sour cream
τυρί σε κύβους
guacamole
avocados σε φέτες
Σως της επιλογής σας
Φύλλα κόλιανδρου
Εκτέλεση
Προσθέστε τις ντομάτες και τα πράσινα τσίλι σε κύβους στο κάτω μέρος μιας κατσαρόλας. Αφαιρέστε το εσωτερικό και κόψτε τις πιπεριές σε στενές λωρίδες. Κόψτε το κρεμμύδι. Προσθέστε τις μισές πιπεριές και τα κρεμμύδια στο κάτω μέρος του σκεύους.
Ακουμπήστε το στήθος κοτόπουλου πάνω από τα λαχανικά. Ανακατέψτε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το κόλιανδρο και το πιπέρι μαζί σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια πασπαλίστε το μισό πάνω από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες πιπεριές και τα κρεμμύδια πάνω από το κοτόπουλο και μετά πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 4-6 ώρες ή σε υψηλή για 2-3 ώρες. Αφαιρέστε το στήθος κοτόπουλου και τεμαχίστε σε λεπτές λωρίδες. Στραγγίστε το μεγαλύτερο μέρος του υγρού από το σκεύος και στη συνέχεια προσθέστε ξανά το κοτόπουλο με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Ανακατέψτε και, στη συνέχεια, σερβίρετε το μείγμα ζεστό τυλίγοντάς το με τα fajitas.
Διάβασε περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο στο therecipiecritic.com.