Βασική συνταγή για τη ζύμη
Βάζετε 600 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μπολ, προσθέτετε 25 γραμμ. αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σταδιακά ρίχνετε 1 κιλό αλεύρι και 3 γραμμ. μαγιά. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για 8 ώρες. Τη χωρίζετε σε κομμάτια των 250 γραμμ. και την αφήνετε να φουσκώσει για 6 ακόμη ώρες.
Για τη σος
Σοτάρετε ελαφρά σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή ψιλοκομμένες, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Πίτσα με προσούτο και μοτσαρέλα
Υλικά (για 2 πίτσες)
500 γραμμ. ζύμη
500 γραμμ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κρατάτε λίγα ολόκληρα για τη διακόσμηση)
100 γραμμ. προσούτο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμμ. μοτσαρέλα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C και τοποθετείτε τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση.
2. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες και το προσούτο σε λεπτές φέτες.
3. Δουλεύετε τη ζύμη και την απλώνετε με τα χέρια σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
4. Μοιράζετε τη σάλτσα, βάζετε από πάνω τη μοτσαρέλα, το προσούτο και τις πιπεριές και διακοσμείτε με τα ντοματίνια που είχατε κρατήσει.
6. Ψήνετε για περίπου 20′ μέχρι οι πίτσες να πάρουν ωραίο χρώμα.