Κέικ με κανέλα: Αυτό είναι το ιδανικό φθινοπωρινό πρωινό

Ήρθε επιτέλους η εποχή της ζεστής σοκολάτας και του κέικ. Με αυτή τη συνταγή που περιλαμβάνει κανέλα, σίγουρα θα αντληφθείτε πως το φθινόπωρο όσο μελαγχολικό κι αν είναι, έχει και τα θετικά του!

Elle 08 Σεπ. 21
Κέικ με κανέλα: Αυτό είναι το ιδανικό φθινοπωρινό πρωινό

Υλικά:

435 γραμμάρια μείγμα για κέικ
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού canola ή φυτικό έλαιο
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη συσκευασμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Γλάσο:
2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

κέικ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Συνδυάστε το μείγμα κέικ, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αφήστε τα στην άκρη.

Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε ξεχωριστό μπολ. Απλώστε τη μισή ζύμη του κέικ σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ 23 × 33 εκατοστών.

Πασπαλίστε με τη μισή καστανή ζάχαρη και κανέλα, καλύπτοντας ολόκληρο το κέικ. Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη του κέικ πάνω από τη στρώση και από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και περιστρέψτε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

Παράλληλα προετοιμάστε το γλάσο συνδυάζοντας τη ζάχαρη άχνη, μία κουταλιά γάλα και βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα. Περιχύνουμε πάνω από το ζεστό κέικ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Αφήστε να κρυώσει.

Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να προσθέσετε ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν στο μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας, αν θέλετε. Καλή απόλαυση!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές για κέικ στο therecipiecritic.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT