Υλικά:
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι βρώμη
½ φλιτζάνι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι σταφίδες
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς και απλώστε σε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι σφένδαμου, το λάδι καρύδας, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ακολουθήστε την διαδικασία μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Για να μην στερεοποιηθεί το λάδι καρύδας, όταν θα το προσθέσετε στο μπολ, βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα συστατικά βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα ξεχωριστό μπoλ, μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε τη βρώμη, το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, την κανέλα, το αλάτι και τις σταφίδες. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να αναμίξετε τα υγρά συστατικά, που είχατε στο ένα μπoλ, με τα στέρεα υλικά, που είχατε στο άλλο μπολ. Ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια μάζα.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι πάρτε λίγη ζύμη και τοποθετήστε την στο ταψί. Ακολούθησε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη στο μπολ. Με τα χέρια σας μπορείτε να πλάσετε τα μπισκότα όπως επιθυμείτε.
Ψήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήνετε τα μπισκότα στο φύλλο ψησίματος να κρυώσουν .Περιμένετε άλλα δέκα λεπτά και μετά τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.