Υλικά
4 μεγάλες πράσινες ντομάτες
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ιταλικό καρύκευμα
σπρέι ελαιολάδου
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε. Προσθέστε μέσα το γάλα. Σε ένα άλλο μικρό μπολ προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μικρό μπολ προσθέστε το καλαμποκάλευρο, τα ψίχουλα ψωμιού και το τυρί παρμεζάνα.
Βυθίστε κάθε φέτα ντομάτας πρώτα στα αυγά, στη συνέχεια καλύψτε το αλεύρι και, τέλος, το μείγμα καλαμποκιού. Τοποθετήστε τις ντομάτες στο καλάθι μιας φριτέζας και ψεκάστε τις κορυφές με σπρέι ελαιολάδου. Μαγειρέψτε στους 200 βαθμούς στη φριτέζα για 5-6 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψεκάστε με ελαιόλαδο και μαγειρέψτε για επιπλέον 5 λεπτά.