Υλικά:
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 & 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά ( ή panko)
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια πάχους μίας ίντσας. Σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε τα αυγά και χτύπα ελαφρώς. Σε ένα ρηχό πιάτο πρόσθεσε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα και το σκόρδο.
Βύθισε τα δαχτυλίδια από κρεμμύδια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο μείγμα με την παρμεζάνα και την φρυγανιά. Επανάλαβε την διαδικασία μέχρι να ετοιμάσεις όλα τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού.
Ρίξε τα δαχτυλίδια σε καυτό ελαιόλαδο και τηγάνισέ τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα, αφαίρεσε τα από το λάδι και τοποθέτησέ τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.