Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε ριζότο με ποικιλία μανιταριών και μας ωθεί να μπούμε όλοι στην κουζίνα.
Υλικά για το ριζότο:
15 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδου πολτοποιημένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
65 ml ξηρό λευκό κρασί
250 γρ. ρύζι ωμό
1 λίτρο και 300ml ζωμό κοτόπουλου
Υλικά για τα μανιτάρια:
400 γρ. μανιτάρια λευκά στρογγυλά
250 γρ. Portobello κομμένα σε κύβους
100 γρ. enoki καθαρισμένα από τις ρίζες του
10 γρ. αποξηραμένο Πορτσίνι (σε σκόνη)
60 γρ. βούτυρο, θυμάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδου
πολτοποιημένες
αλάτι και πιπέρι
Δες το βίντεο για την εκτέλεση της συνταγής στο Fthis.gr.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!