3 λαχταρινά, γλυκά πρωινά που μπορείς να φτιάξεις σήμερα που έχεις χρόνο

Μπορεί όλη τη βδομάδα να μη βρίσκεις χρόνο για να μαγειρέψεις ένα πρωινό που θα σε χορτάσει ή που θα ευχαριστηθείς ολοκληρωτικά, αλλά σήμερα είναι Σαββατο και μάντεψε ήρθε η ώρα για γλυκό. Από pancakes μέχρι muffins, δες τις 3 πιο λαχταριστές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα αυτό το Σαββατοκύριακο!

Elle 26 Φεβ. 22
3 λαχταρινά, γλυκά πρωινά που μπορείς να φτιάξεις σήμερα που έχεις χρόνο

Τι μας μένει τελικά; Όλη την εβδομάδα πασχίζεις να μην τρως πολύ και βράδυ γιατί δεν κάνει καλό, να μην τρως ελάχιστα γιατί πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου, να τρώς υγιεινά, φρούτα και λαχανικά και να ακολουθείς την καλύτερη δυνατή διατροφή με βάση το διαθέσιμο χρόνο σου. Δεν τα καταφέρνεις πάντα και είναι οκ αυτό γιατί το προσπαθείς και το αναγνωρίζεις. Αυτό έχει σημασία. Σήμερα όμως, που είναι η πρώτη ημέρα από το Weekend ήρθε η ώρα να δώσεις στον εαυτό σου μια “επιβράβευση” χωρίς ενοχές. Πάμε να δούμε τις τρείς γλυκιές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις για πρωινό σήμερα! Και όσο για τα πιο υγιεινά πρωινά γεύματα, άφησε τα για την Κυριακή.

1. Banana Pancakes 

3

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Πουρές απο 3 πολύ μεγάλες ώριμες μπανάνες
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
ψιλοκομμένα καρύδια για γαρνιτούρα προαιρετικά
Για το σιρόπι βανίλιας σφενδάμου:
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, αλάτι, κανέλα, καστανή ζάχαρη και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια παχύρευστη μάζα. Προσθέστε τον πουρέ απο μπανάνες και λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Ψεκάστε το τηγάνι με σπρέι μαγειρέματος και προσθέστε ⅓ φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο. Χρειάζονται περίπου 1-3 λεπτά για να εμφανιστούν οι φυσαλίδες επειδή το μείγμα είναι παχύτερο απο τα κλασσικά pancakes. Μόλις εμφανιστούν οι φυσαλίδες γυρίστε απο την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε εως ότου τελειώσει το μείγμα. Βγαίνουν περίπου 8 τηγανίτες. Τέλος, χτυπήστε ελαφρά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σερβίρετε πάνω από τις ζεστές τηγανίτες. Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς και κομμάτια από μπανάνα για decor.

2. Blueberry French Toast

3

Υλικά

12 φέτες ψωμί του τόστ της προτίμησής σας κομμένα σε κύβους 1 ιντσών (ή ένα καρβέλι γαλλικού ψωμιού σε φέτες)
60ml τυρί κρέμας κομμένα σε κύβους 3 εκατοστών
1 φλιτζάνι βατόμουρα που χρησιμοποίησα ½ φρέσκα και ½ κονσερβοποιημένα
2 φλιτζάνια γάλα
12 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι βατόμουρα κονσέρβα
1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Βουτηρώστε ένα ταψί 9×13 ιντσών και τοποθετήστε τους μισούς κύβους ψωμιού στο κάτω μέρος. Τοποθετήστε κύβους τυριού κρέμας και απλώστε 1 φλιτζάνι βατόμουρα με τους υπόλοιπους κύβους ψωμιού στην κορυφή. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το σιρόπι. Ρίξτε ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα του ψωμιού. Καλύψτε και ψύξτε όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Καλύψτε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από την κορυφή και μαγειρέψτε για άλλα 25-30 λεπτά έως ότου το κέντρο είναι σταθερό. Για την κάλυψη, σε μεσαία κατσαρόλα ανακατεύουμε το άμυλο αραβοσίτου, τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε. Μαγειρέψτε το μείγμα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε μαζί με τα βατόμουρα. Εάν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα βατόμουρα αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα βατόμουρα σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε το βούτυρο και ρίξτε πάνω από το French Toast. Απολαύστε!

3. Red Velvet Cream Cheese Muffins

3

Υλικά

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
2 κουταλιές της σούπας φυσική σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο υγρό τροφίμων
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο ελαφρώς
120 ml τυρί κρέμα μαλακό
Συστατικά Crumb Topping:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ευθυγραμμίστε ένα ταψί των 12 muffin με επένδυση χαρτιού ή κάντε χρήση σπρέι μαγειρέματος. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί αλεύρι, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Χτυπήστε ελαφρά το βουτυρόγαλα, το κακάο, το χρωματισμό τροφίμων, το λάδι και το αυγό σε ξεχωριστό μπολ. Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά μέχρι να υγρανθούν. Χτυπάμε το τυρί κρέμας και το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Διπλώστε το τυρί κρέμας στο κέικ muffin. Μην κάνετε υπερβολική μίξη. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε ακόμα να δείτε το τυρί κρέμα να στροβιλίζεται. Γεμίστε τα κουτιά muffin δύο τρίτα γεμάτα με το μείγμα.

Για το Crumb Topping:

Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και αναμείξτε το με ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής έως ότου έχετε τραχιά ψίχουλα. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα ψίχουλου σε κάθε μάφιν. Ψήνουμε 17-20 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Ψύξτε στο ταψί για περίπου 10 λεπτά και μεταφέρετέ τα για να κρυώσουν σε μια σχάρα. Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές για πρωινό στo therecipiecritic.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT