Follow us

Search

Αυτή η τούρτα με ανανά και limoncello μυρίζει… καλοκαίρι!

Αυτή η τούρτα είναι τόσο λαχταριστή, που δύσκολα αντιστέκονται μικροί αλλά και μεγάλοι.

Αυτή η τούρτα με ανανά και limoncello μυρίζει… καλοκαίρι!

Για 8 άτομα
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Προετοιμασία: 4 ώρες

Υλικά: 

200 γραμμάρια έτοιμο κέικ ή cupcakes
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
165 γραμμάρια ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
700 γραμμάρια γιαούρτι
2 κ.σ. ζελατίνα σε σκόνη
2 κ.σ. βραστό νερό
250 γραμμάρια sour cream
250 ml κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι:
1 ανανάς περίπου 1,5 κιλό, καθαρισμένος και κομμένος
220 γραμμάρια ζάχαρη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
60 ml χυμός λεμονιού
60 ml limoncello

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε δυνατή φωτιά βράζετε τον ανανά με τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να μαλακώσει ο ανανάς και το σιρόπι να πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από
τη φωτιά και με το εργαλείο του πουρέ λιώνετε το φρούτο.

2. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο και όταν το μείγμα κρυώσει ρίχνετε το limoncello, ανακατεύετε και το μοιράζετε σε 2 μπολ.

3. Mουσκεύετε στο ένα μπολ τα cupcakes και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ.

4. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 8’ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Προσθέτετε 2 κούπες γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5. Διαλύετε τη ζελατίνα στο βραστό νερό και τη ρίχνετε στην κρέμα μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι και το σιρόπι στο οποίο βουτήξατε τα κέικ. Αδειάζετε όλο το μείγμα στη φόρμα με τα cupcakes και τη βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.

6. Ανακατεύετε τη sour cream με την κρέμα γάλακτος και καλύπτετε το γλυκό. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι και σερβίρετε.

MORE FROM

Living

BEST of INTERNET