Υλικά:
450γρ φιλέτο μπακαλιάρο
αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 Καρύκευμα σούπας Cajun
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τη σχάρα στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο. Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το βούτυρο, το καρύκευμα κατζούν, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Κρατήστε το μισό της μαρινάδας.
Βουρτσίστε σε κάθε πλευρά του μπακαλιάρου και τοποθετήστε το σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ή σχάρα. Αφήστε το να ψηθεί για 4-5 λεπτά. Γυρίστε τον μπακαλιάρο προσεκτικά και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 50 βαθμών και ξεφλουδίσει εύκολα. Απλώστε την υπόλοιπη μαρινάδα στο ψάρι μόλις βγεί απο το φούρνο και σερβίρετε. Καλή απόλαυση.