Ανακοινώθηκαν οι νικητές των φετινών Toys Awards

Ο θεσμός των βραβείων που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα, τα TOYS AWARDS, ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των νικητών μέσω του site www.toysawards.gr

Elle 31 Μαρ. 21
Ανακοινώθηκαν οι νικητές των φετινών Toys Awards

Στη φετινή διοργάνωση, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και περιορισμών, στερηθήκαμε μια λαμπρή γιορτή απονομής, αλλά δεν στερηθήκαμε τη χαρά να γνωρίσουμε προϊόντα και υπηρεσίες με καινοτόµες και ποιοτικές πρακτικές στον χώρο του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια στις εταιρείες που αποφάσισαν να συμμετέχουν στα Toys Awards 21 και σε μια απροσδόκητα δύσκολη χρονιά, διατήρησαν τη δημιουργικότητά τους όσον αφορά προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν το παιδί να αναπτυχθεί σε όλα τα επιµέρους πεδία: σωµατικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά.

Οι Πρόεδροι της κριτικής επιτροπής Ράνια Θρασκιά, Παιδαγωγός, Οικογενειακή Σύμβουλος Msc, και Ηλίας. Α Βασιλείου, Δρ. Γλωσσολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέραν στο χαιρετιστήριο μήνυμά τους την εξέχουσα σημασία που έχουν τα Toys Awards στην σημερινή εποχή.

Συγκεκριμένα η Ράνια Θρασκιά ανέφερε: «Τα Toys Awards 2021 αποτελούν ένα νέο θεσμό με επίκεντρο τη μάθηση, την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, την ψυχαγωγία, την ποιότητα ζωής γενικά των παιδιών και κατ’ επέκταση της ίδιας της οικογένειας. Πρωταρχικός στόχος είναι να υπογραμμίσουν την σημασία του Παιχνιδιού ως προς το μεγάλωμα και την ενσυναίσθηση των παιδιών. Το Παιχνίδι έχει αναγνωριστεί εδώ και δεκαετίες από την επιστημονική κοινότητα ως άκρως απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη των παιδιών και έχει αναδειχθεί με πολλαπλούς τρόπους η σημασία του σε όλα τα πεδία, γνωστικά, ψυχολογικά, κοινωνικά. Μέσα από το παιχνίδι μπορεί κανείς να δει τον τρόπο με τον οποίο ένα παιδί αντιλαμβάνεται την ζωή και τον κόσμο γύρω του. Επίσης, το παιχνίδι καθώς αποτελεί ένα δημιουργικό τρόπο έκφρασης μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις κλήσεις και τις δεξιότητες του παιδιού. Ο θεσμός των Toys Awards 2021, συμβάλει επιτυχώς στο να αναδείξει αυτές τις αξίες και να προβάλει τη δουλειά επαγγελματιών στο χώρου του παιδικού Παιχνιδιού διευκολύνοντας έτσι τον σημαντικό ρόλο των γονέων στο να επιλέξουν τα καταλληλότερα Παιχνίδια για τα παιδιά τους, μέσα από τα οποία εκείνα θα ψυχαγωγηθούν αλλά και θα μάθουν τον κόσμο γύρω τους και μέσα τους».

Από τη δική του πλευρά ο Ηλίας Βασιλείου επισήμανε σχετικά: «Σε μια εποχή καταιγισμού πληροφοριών προς το παιδί και την οικογένεια ο θεσμός των Toys Awards έρχεται να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχό στην ενημέρωση των γονέων για το ποιοτικό παιχνίδι. Η ανάπτυξη και καλλιέργεια των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από αυτό το καίριο αναπτυξιακό φαινόμενο που ονομάζεται “παιχνίδι” είναι απαραίτητο εφόδιο στη ζωή τους, τόσο σε γνωστικό και συναισθηματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Είναι λοιπόν, ιδιαίτερη τιμή και χαρά η ανταπόκριση στη βράβευση της καινοτομίας και της ποιότητας στο χώρο του παιχνιδιού από δεκάδες εταιρείες και προϊόντα, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Toys Awards 2021. Η δυσκολία των μελών της επιτροπής να επιλέξουν ανάμεσα σε εξαιρετικά και ποιοτικά προϊόντα- παιχνίδια αντισταθμίστηκε από την ικανοποίηση να συμμετέχει κάποιος σε έναν θεσμό με υψηλή ποιότητα και προσφερόμενο έργο προς το παιδί και την οικογένεια. Ευελπιστούμε πραγματικά να καθιερωθεί αυτός ο θεσμός σε ετήσια βάση και να αποτελέσει στο μέλλον έναν “φάρο” προσανατολισμού για το ποιοτικό παιχνίδι και να ανεβάζει κάθε φορά τον πήχη της προσπάθειας για νέα προϊόντα που προωθούν την ανάπτυξη του παιδιού. Ας χαιρετίσουμε και ας συγχαρούμε λοιπόν, τους φετινούς συμμετέχοντες και νικητές των Toys Awards 2021 και κυρίως να τους ευχαριστήσουμε που μας έδωσαν την ευκαιρία να τους βαθμολογήσουμε και να ξανανιώσουμε μέσα από τα παιχνίδια τους και εμείς, έστω και για λίγο, παιδιά».

 

GRAND AWARDS
Μεγάλοι νικητές των Grand βραβείων της φετινής διοργάνωσης ήταν η Giochi Preziosi Hellas, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Toy Company of the Year» και η Janod, η οποία κέρδισε τον τίτλο «Toy Brand of the Year».

PLATINUM AWARDS
Επίσης, με την κορυφαία διάκριση τα Toys Awards 21 επιβράβευσαν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες δίνοντας στις υποψηφιότητες με την μεγαλύτερη βαθμολογία τα Platinum βραβεία.

Στον Πυλώνα Toys Products, το Platinum βραβείο απέσπασε το LEGO® Education SPIKE™ Prime Set από την EDUK8, ενώ στον Πυλώνα Toy Services, το Platinum βραβείο απέσπασε το ηλεκτρονικό κατάστημα παιχνιδιών Penelope Hand Made της Aboutnet.

Την αξιολόγηση των Toys Awards 21 ανέλαβαν 20 Πανεπιστηµιακοί, Θεσµικοί Παράγοντες, Επιστήµονες και Επαγγελµατίες από τον χώρο του Παιχνιδιού.
Τα Toys Awards 21 διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS με την Τιμητική Υποστήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών & Αμαξών.
Media Partner των Toys Awards ήταν το Nickelodeon. Επίσης, χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: ELLE, elle.gr, infokids.gr, all4mama.gr και clildit.gr.

*Επισκεφθείτε το site των βραβείων www.toysawards.gr προκειμένου να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση καθώς και αναλυτικά τους νικητές.

#toysawardsgr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT