Η Ακαδημία Tod’s και το Central Saint Martins ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν τους νέους δημιουργούς

35 νέοι σχεδιαστές, επιλεγμένοι από το Central Saint Martins, κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για έναν ή περισσότερους από τους κωδικούς του οίκου Tod’s, εστιάζοντας στη δημιουργική διαδικασία που οδήγησε στην τελική πρόταση.

Elle 19 Φεβ. 21
Η Ακαδημία Tod’s και το Central Saint Martins ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν τους νέους δημιουργούς

Μεγαλώνοντας σε μια τόσο μοναδική εποχή, είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε και να προωθήσουμε τη νέα γενιά νέων δημιουργών. Σε αυτό το πνεύμα, ο οίκος Tod’s ανακοινώνει τη συνεργασία του, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο της Ακαδημίας Tod’s, με το φημισμένο κολλέγιο Central Saint Martins του Πανεπιστημίου Τεχνών του Λονδίνου για ένα ειδικό project στο οποίο η νεανική δημιουργικότητα συνδιαλέγεται με τις αξίες του οίκου Tod’s και εκφράζεται ελεύθερα.

Η Ακαδημία Tod’s είναι ένα εργαστήριο ιδεών, με έδρα τα κεντρικά της εταιρείας στην περιοχή Marche της Ιταλίας. Έχει δημιουργηθεί ως ένας χώρος σκέψης και έργου, στον οποίο οι τεχνίτες βρίσκονται πάντα δίπλα τους σπουδαστές, μεταδίδοντας τη γνώση τους και χρήσιμες τεχνικές για την ανάπτυξη των ιδεών τους. Η Ακαδημία Tod’s αποτελεί την πρακτική έκφραση του “Made in Italy” μέσα από την αριστεία των τεχνιτών της, οι οποίοι για γενιές, έχουν καταφέρει με επιτυχία να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους με τη σύγχρονη και προσωπική οπτική του κάθε δημιουργού.

Σχεδιασμένο από τον Diego Della Valle και υπό τον συντονισμό του Fabio Piras, διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος μόδας στο Central Saint Martins, το project θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, μέσω μιας ψηφιακής έκθεσης.

35 νέοι σχεδιαστές, επιλεγμένοι από το Central Saint Martins, κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για έναν ή περισσότερους από τους κωδικούς του οίκου Tod’s, εστιάζοντας στη δημιουργική διαδικασία που οδήγησε στην τελική πρόταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, σε κάθε σπουδαστή είχε ανατεθεί ένας master της μόδας ως μέντορας. Ανάμεσά τους βρίσκονται ορισμένοι από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνείς συντάκτες, δημοσιογράφους και σχεδιαστές: προσωπικότητες με γνώσεις, των οποίων η άποψη και οι συμβουλές έχουν αποτελέσει ανεκτίμητη βοήθεια και ενίσχυση γνώσης για τους μαθητές.

 

«Είναι ένα πολύ δημιουργικό project που υποστηρίζει τους σπουδαστές και ταυτόχρονα φέρνει ασυνήθιστες και καινοτόμες απόψεις στον οίκο Tod’s. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μέντορες που μας βοήθησαν, το Central Saint Martins και τον Fabio Piras για την εξαιρετική συμβολή τους», δήλωσε ο Diego Della Valle.

 

Οι συλλογές του οίκου Tod’s διατίθενται στην ομώνυμη boutique όπως επίσης στα καταστήματα Kalogirou.

Tod’s Boutique
Βουκουρεστίου 13, Αθήνα

Kalogirou Stores
ΑΤΤΙΚΗ: Π. Ιωακείμ 4, Κολωνάκι | CityLink, Σταδίου 4, Αθήνα | Α. Mεταξά 18 & Γρ. Λαμπράκη 19, Γλυφάδα | Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι | Παναγίτσας 5, Κηφισιά | Ηρώων Πολυτεχνείου 56, Πειραιάς | Αρκαδίας 36, Περιστέρι
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μητροπόλεως 75
ΚΥΠΡΟΣ: Μνασιάδου 13, Λευκωσία | Λ. Μακαρίου 236, Λεμεσός
Online Store: www.kalogirou.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT