SWATCH X VERDY: Η Swatch παρουσιάζει τη νέα συνεργασία με τον διάσημο Ιάπωνα γραφίστα στην Biennale Arte 2024

Ένα έργο τέχνης και ένα συλλεκτικό αντικείμενο που εξυμνεί τον πιο αναγνωρίσιμο χαρακτήρα του VERDY, τον Vick.

Elle 24 Απρ. 24
SWATCH X VERDY: Η Swatch παρουσιάζει τη νέα συνεργασία με τον διάσημο Ιάπωνα γραφίστα στην Biennale Arte 2024

Η Swatch ανακοινώνει με υπερηφάνεια ένα πολύ ιδιαίτερο έργο, που συνδυάζει μια αστραφτερή εγκατάσταση τέχνης με ένα ρολόι περιορισμένης έκδοσης: VICK BRONZE BY VERDY. Ο καταξιωμένος σύγχρονος Ιάπωνας γραφίστας και η εμβληματική μάρκα ρολογιών συνεργάστηκαν, για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης και ένα συλλεκτικό αντικείμενο που εξυμνεί τον πιο αναγνωρίσιμο χαρακτήρα του VERDY, τον Vick.

Swatch

Γνώρισε τον Vick
Είναι ένας χαρακτήρας πάντα-κουνελιού εμπνευσμένος από τα χαρακτηριστικά ενός πάντα, που είναι θετικό και ειρηνικό, μαζί με αυτά ενός κουνελιού, που αντιπροσωπεύει τη μακροζωία και την αφθονία. Ο Vick λατρεύει τη μουσική, ειδικά την punk. Έτσι, προέκυψε το χαρακτηριστικό λογότυπο της αναρχίας στο στομάχι του. Έως τώρα, ο Vick εμφανιζόταν μόνο σε ασπρόμαυρη απόχρωση. Θα κάνει το ντεμπούτο του στη φετινή Biennale Arte με νέα χρωματική παλέτα.
Ο εμβληματικός πρώτος χαρακτήρας του VERDY εμφανίζεται στο καντράν και στο λουράκι του ρολογιού χάλκινου χρώματος, αντικατοπτρίζοντας μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση που ανατέθηκε από την Swatch για την Biennale Arte 2024. Τόσο στο ρολόι όσο και στο έργο τέχνης, η στάση και η έκφραση του Vick μας υπενθυμίζουν τη σημασία του παιχνιδιού, ακόμη και σε περιβάλλοντα ενηλίκων.
Το ρολόι είναι ένα μοντέλο GENT, οι διαστάσεις του οποίου (34 mm) ταιριάζουν σε όλα τα μεγέθη καρπού χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ. Παρουσιάζεται σε πολυτελή συσκευασία μαύρου και χρυσού χρώματος με τον Vick, διασφαλίζοντας ότι αυτό το ρολόι τέχνης Swatch θα είναι ένα κομμάτι που οι πραγματικοί λάτρεις του VERDY θα θέλουν να αποκτήσουν. Μια πρόσθετη, «μυστική» λεπτομέρεια είναι ότι η γλώσσα του Vick αλλάζει κάθε μέρα μεταξύ πορτοκαλί, κόκκινου, ροζ και κίτρινου χρώματος.

Swatch

Ο Vick για την Swatch: Χαρά για τη ζωή και αγάπη για την τέχνη
Ως βασικός συνεργάτης της Biennale Arte 2024 στη Βενετία, η Swatch αναδεικνύει ξανά την κλασικά διαφορετική και καινοτόμο προσέγγισή της, φιλοξενώντας το ευφάνταστο έργο του VERDY στον χώρο Giardini, την κεντρική σκηνή. Οι επισκέπτες της σκηνής Giardini στην Biennale Arte 2024 θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την επιβλητική φιγούρα χάλκινου χρώματος και ύψους 4 μέτρων του Vick, στην οποία υιοθετείται η ίδια θετική, φιλόξενη και ελαφρώς σκα-
νταλιάρικη στάση καθώς και η ίδια χαρακτηριστική απόχρωση με τον Vick που απεικονίζεται στο ρολόι. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό έργο τέχνης που ανατέθηκε από την Swatch και αντικατοπτρίζει τα εντυπωσιακά έργα που αποτέλεσαν βασικό στοιχείο των προηγούμενων παρουσιάσεων της Swatch στην Biennale Arte. Η συνεργασία αυτή είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει σημείο συζήτησης και εστίασης για όσους αγαπούν τη σύγχρονη τέχνη και για όσους ασπάζονται την προσέγγιση της Swatch περί θετικής πρόκλησης.

Τόσο το ρολόι όσο και το έργο τέχνης VICK BRONZE BY VERDY προσκαλεί το κοινό να αφιερώσει χρόνο, για να συνδεθεί με την επαναστατική του πλευρά με τρόπο που αντικατοπτρίζει την ανάλαφρη και διασκεδαστική προσέγγιση για την οποία είναι γνωστή η Swatch και τη θετική ενέργεια που μεταφέρει ο VERDY στα έργα του.
Η Swatch δεσμεύεται να προσφέρει περισσότερη τέχνη σε περισσότερους ανθρώπους, καθώς και να δημιουργεί αριστουργήματα για τον καρπό. Αυτή η μοναδική συνεργασία, με τίτλο VICK BRONZE BY VERDY, κάνει και τα δύο, ενώ αντανακλά την εστίαση της Swatch στη δημιουργικότητα, τη χαρά της ζωής και τη θετική πρόκληση.
Το έργο του VERDY μάς δείχνει πώς η γραφική τέχνη έχει βρει τη θέση της σε μια διάσημη έκθεση τέχνης όπως η Biennale Arte 2024, εμπνέοντας μια νέα γενιά καλλιτεχνών και φίλων της τέχνης και φέρνοντας στην επιφάνεια το παιδί που κρύβουμε μέσα μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT