To Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE σε νέα απόχρωση

Η Swatch γιορτάζει τώρα τη νέα Σελήνη, με το ολόμαυρο ρολόι NEW MOON.

Elle 08 Απρ. 24
To Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE σε νέα απόχρωση

Το Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE σε δεύτερη εκδοχή. Μετά την κυκλοφορία του σχεδίου στις 26 Μαρτίου, η Swatch γιορτάζει τώρα τη νέα Σελήνη, με το ολόμαυρο ρολόι NEW MOON (Νέα Σελήνη). Όπως και το σχέδιο FULL MOON (Πανσέληνος), αυτό το ρολόι διαθέτει ένδειξη των φάσεων της Σελήνης στο καντράν, με τον Snoopy να παίρνει έναν υπνάκο πάνω της.

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της θρυλικής συνεργασίας με την OMEGA, η Swatch κυκλοφορεί όχι ένα αλλά δύονέα μη περιορισμένα σχέδια αφιερωμένα στη σελήνη. Ως αφιέρωμα στη νέα Σελήνη, το σχέδιο NEW MOON απεικονίζει έναν μαύρο δίσκο φάσεων της σελήνης με μαύρη ημιδιαφανή μάσκα.

Το Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE – NEW MOON διατίθεται από τις 8 Απριλίου αποκλειστικά σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch. Όπως ισχύει με το σύνολο της Συλλογής Bioceramic MoonSwatch, επιτρέπεται η πώληση ενός μόνο ρολογιού ανά άτομο, ανά ημέρα και ανά κατάστημα Swatch.
Στο υποκαντράν στη θέση της ώρας 2, ο Snoopy, η μασκότ της NASA, ξαπλώνει στην ένδειξη φάσεων της Σελήνης.

Swatch

Στη μάσκα και τον δίσκο φάσεων της σελήνης του σχεδίου, ανάμεσα στις ημισελήνους και τα άστρα υπάρχει κρυμμένη μια ατάκα από το κόμικ Snoopy που μπορεί να διαβαστεί με υπεριώδες φως. Το Silver Snoopy Award είναι η υψηλότερη τιμή που απονέμει η διοίκηση διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε άτομα και οργανισμούς για εξαιρετικά επιτεύγματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των επανδρωμένων πτήσεων ή την επιτυχία των αποστολών. Αυτό το σημαντικό βραβείο απονεμήθηκε στην OMEGA το 1970 για τον ρόλο της στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ουσιαστικής συμβολής της στην ασφαλή επιστροφή του πληρώματος του Apollo 13 στη Γη.

Το 1970, η έκρηξη μιας δεξαμενής οξυγόνου στη διάρκεια της αποστολής του Apollo 13 έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των αστροναυτών. Μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε το πλήρωμα ήταν η χρονομέτρηση του χρόνου εκτόξευσης διάρκειας 14 δευτερολέπτων, η οποία θα επέτρεπε την επιστροφή τους στη Γη. Ευτυχώς, το πλήρωμα είχε στη διάθεσή του έναν χρονογράφο OMEGA, το Speedmaster Moonwatch, για να κάνει τη δουλειά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον Μάιο του 1969, στο πλαίσιο της αποστολής του, σκοπός της οποίας ήταν η εκτέλεση της αρχικής αναγνώρισης πριν από την απόπειρα προσελήνωσης, το Apollo 10 έπρεπε να ψάξει πάνω στην επιφάνεια της σελήνης και να κάνει το λεγόμενο «snoop around» (να εξερευνήσει δηλαδή την περιοχή) προκειμένου να προσδιορίσει το σημείο προσεδάφισης του Apollo 11. Η σεληνάκατος ονομάστηκε Snoopy. Από τότε, οι αστροναύτες θεωρούν γούρι το έμβλημα του
Snoopy.

Ο Snoopy εμφανίζεται επίσης στον δίσκο φάσεων της Σελήνης του Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE – FULL MOON, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch.  Όπως όλα τα σχέδια της συνεργασίας OMEGA X SWATCH, τα ρολόγια Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE κατασκευάζονται από το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Bioceramic της Swatch, ένα μοναδικό μείγμα δύο τρίτων κεραμικού και ενός τρίτου υλικών βιολογικής προέλευσης που παράγονται από καστορέλαιο.

Οι φαν θα βρουν σε αυτά τα δύο νέα μη περιορισμένα σχέδια όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του θρυλικού Speedmaster Moonwatch της OMEGA, του πρώτου ρολογιού που ταξίδεψε στη σελήνη: την ασύμμετρη κάσα, τη διάσημη στεφάνη με την ταχυμετρική κλίμακα με την κουκκίδα πάνω από την ένδειξη 90 και τα τυπικά υποκαντράν Speedmaster. Τα ρολόγια Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE φέρουν τη δήλωση της αποστολής στην πίσω όψη και τα λογότυπα OMEGA X SWATCH στο καντράν και την κορώνα. Στο καπάκι της μπαταρίας απεικονίζεται μια σελήνη εμπνευσμένη από τον κόσμο του Snoopy. Ένα λουράκι VELCRO© σαν από διαστημική στολή προσθέτει την τελική πινελιά αστροναυτικής κομψότητας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT