Ένα ντοκιμαντέρ για τον Καρλ Λάγκερφελντ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel πρωταγωνιστεί σε μια ενδιαφέρουσα παραγωγή που παραλληλίζει τη μόδα με τη θρησκεία.
 

Elle 30 Ιουλ. 13
Ένα ντοκιμαντέρ για τον Καρλ Λάγκερφελντ

Το Mode Als Religion (Η μόδα είναι σαν τη θρησκεία) είναι ένα τετράωρο ντοκιμαντέρ γερμανικής παραγωγής με θέμα τη ζωή και την καριέρα του κάιζερ της μόδας. Ο εκκεντρικός σχεδιαστής παρομοιάζεται με ιεραπόστολο, τα περιοδικά με την Αγία Γραφή, τα μοντέλα με αγγέλους και οι πιστοί με τους συνεργάτες του.

Η Μαρτίνα Νόιεν, η τηλεοπτική δημοσιογράφος από την Κολονία που βρίσκεται πίσω από την ταινία, υποστηρίζει πως τόσο η μόδα όσο και η θρησκεία χρησιμοποιούν ισχυρά σύμβολα που ενώνουν τους ανθρώπους. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «προκαλούν τις ίδιες συναισθηματικές αντιδράσεις».

Συμπλήρωσε ωστόσο πως η ταινία έχει και χιουμοριστικά στοιχεία, ενώ διευκρίνισε: «Η μόδα δεν μπορεί να προσφέρει λύτρωση, ούτε να υποσχεθεί κάτι αιώνιο». Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις της γνωστής δημοσιογράφου με σημαντικά πρόσωπα από το χώρο της μόδας και του κινηματογράφου, που έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με το θρυλικό Γερμανό σχεδιαστή, όπως η Νταϊάν Κρούγκερ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Κλόντια Σίφερ και η Λίντα Εβανγκελίστα.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο, ενώ  σε αυτήν αναμένεται να παραστεί και ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος θα βρίσκεται στη γερμανική πόλη για τα εγκαίνια της καινούριας του μπουτίκ.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT