3 “κακές” συνήθειες που καταστρέφουν το στιλ σου και πρέπει να αποχαιρετήσεις σήμερα κιόλας

Τα λάθη που κάνεις ακούσια, έχουν επίπτωση στο στιλ σου.

Elle 05 Απρ. 24
3 “κακές” συνήθειες που καταστρέφουν το στιλ σου και πρέπει να αποχαιρετήσεις σήμερα κιόλας

Όσο κι αν βάζεις τα δυνατά σου για να έχεις πάντα ενημερωμένο στιλ, προσπαθώντας να ακολουθείς τις τάσεις, νιώθεις πολλές φορές πως δεν αγγίζεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτι πάντα σε ενοχλεί, χωρίς να ξέρεις το τι είναι αυτό, πιστεύοντας πως το στιλ σου έχει ελλείψεις και τα looks σου σίγουρα θα έπαιρναν βελτίωση. Η αλήθεια είναι πως πολλές από εμάς υποπίπτουμε σε στιλιστικά λάθη χωρίς να το καταλαβαίνουμε, διατηρώντας τις περισσότερες φορές κάποιες συνήθειες που τείνουν να καταστρέφουν το τελικό αποτέλεσμα. Μήπως κάνεις κάτι από τα παρακάτω χωρίς να το καταλαβαίνεις;

1.Περιορίζεις τη δημιουργικότητά σου, βάζοντας ταμπέλες

Όλοι έχουμε ένα συγκεκριμένο στιλ, το οποίο υπηρετούμε, γνωρίζοντας ποια είναι εκείνα που λατρεύουμε και ποια όχι. Ωστόσο, αυτό δε πρέπει να σε οδηγήσει να απορρίπτεις items επειδή απλά δεν ταιριάζουν στον τρόπο που ντύνεσαι. Οφείλεις να βάλεις στο μυαλό σου πως δεν είσαι ένα και μόνο πράγμα, αφήνοντας τη δημιουργικότητά σου να σε οδηγήσει όπου βγει. Προσπάθησε να πειραματιστείς όσο μπορείς με το στιλ σου, προκειμένου να βρεις ποιο πραγματικά είναι, χωρίς να αναγκαστείς να του βάλεις μία συγκεκριμένη ταμπέλα. Υπάρχει άλλωστε πάντα η επιλογή του mix n match.

2. Ακολουθείς πιστά τα trends

Κανείς δεν λέει πως είναι λάθος να ενημερώνεσαι και να γνωρίζεις ποια είναι τα trends της εκάστοτε σεζόν. Όμως, οφείλεις να τα “καταναλώνεις” με μέτρο και φίλτρο, καθώς δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Μπορεί κάτι να είναι viral, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να το εντάξεις στο στιλ σου αν δεν συμφωνεί με τα πιστεύω σου και την αισθητική σου. Προσπάθησε λοιπόν να μένεις περισσότερο πιστή στον δικό σου εαυτό και την ταυτότητά σου, απορρίπτοντας τάσεις που είναι πιθανό να μην αντέξουν στον χρόνο.

3. Δεν έχεις μία capsule γκαρνταρόμπα

Σε συνέχεια της πίστης στα trends, ενδέχεται να ξεχνάς πως για να αρχίζεις να προσθέτεις νέες ιδέες, οφείλεις να έχεις ήδη μία βάση. Στο πεδίο της μόδας, λοιπόν, πρέπει να έχεις δημιουργήσει μία capsule γκαρνταρόμπα με κλασικά και βασικά items, τα οποία να μπορείς να τα συνδυάζεις μεταξύ τους με διαφορετικούς τρόπους, ενώ την ίδια στιγμή να έχεις τη δυνατότητα να κρατήσεις τα εν λόγω κομμάτια στη ντουλάπα σου για αρκετό καιρό. Έχοντας, λοιπόν, μία βασική προσωπική συλλογή, έχεις τη δυνατότητα να προσθέτεις τα νέα trends που ενδέχεται να κουμπώνουν σε αυτή και να την αναβαθμίζουν. Με αυτό τον τρόπο έχεις μία αφετηρία, χωρίς να περιπλανιέσαι άσκοπα, κάνοτας παράλληλα λάθος αγορές και μετέπειτα άκυρες στιλιστικές επιλογές.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT