4 βασικά λάθη που σε οδηγούν σε στιλιστικά ατοπήματα

Γιατί συχνά νιώθεις πως το στιλ σου δεν είναι το επιθυμητό;

Elle 29 Φεβ. 24
4 βασικά λάθη που σε οδηγούν σε στιλιστικά ατοπήματα

Όσο κι αν σε ενδιαφέρει αρκετά η μόδα και προσπαθείς να ακολουθείς τις τάσεις που κάθε σεζόν αποκαλύπτονται, νιώθεις συχνά πως δεν έχεις το στιλ που θα ήθελες. Άλλες φορές πάλι αισθάνεσαι πως κάτι σου χαλάει τελευταία στιγμή το στιλ, χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτό. Μήπως πέφτεις σε στιλιστικά λάθη χωρίς να το καταλαβαίνεις; Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να διατηρείς ορισμένες συνήθειες, οι οποίες ακούσια να μη σου δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις εντυπωσιακά looks.

1.Capsule συλλογή

Για να κάνεις ένα βήμα παρακάτω σε ό,τι αφορά το στιλ σου, οφείλεις να έχεις αρχικά μία capsule συλλογή. Αυτό σημαίνει ότι στη ντουλάπα σου πρέπει να έχεις κάποια βασικά κομμάτια, με τα οποία να δημιουργείς εύκολα και γρήγορα looks που θα σε κάνουν να νιώθεις ο εαυτός σου. Στην ουσία, όταν σου λείπει η βάση, δυστυχώς δεν μπορείς να “χτίσεις” καλά δομημένα και stylish outfits. Μάλιστα, κάνοντας τους κατάλληλους συνδυασμούς, με λίγα βασικά κομμάτια θα μπορείς να έχεις στη διάθεσή σου περισσότερα από 10 διαφορετικά looks. Δες εδώ πώς θα το καταφέρεις. 

 

2. Cluttering

Για να αποδείξεις πως έχεις γνώσεις στη μόδα, δεν σημαίνει πως η ντουλάπα σου πρέπει να είναι γεμάτη με items. Αυτή η πρακτική μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτέλεσματα, καθώς όταν η ντουλάπα σου είναι γεμάτη, δεν μπορείς να δεις καθαρά τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχεις. Με το να ψωνίζεις συνεχώς, καταλήγεις να δημιουργήσεις βουνά από ρούχα που ίσως μάλιστα να μη χρειάζεσαι, χωρίς να μπορείς να δημιουργήσεις με αυτό τον τρόπο εντυπωσιακά looks.

3. Προσωπικό στιλ

Μπορεί να λατρεύεις να ξεφυλλίζεις τα περιοδικά μόδας, όμως αν εσύ η ίδια δεν έχεις βρει τι σου ταιριάζει, δεν θα καταφέρεις ποτέ να είσαι stylish. Αν δεν έχεις βρει το προσωπικό σου στιλ, δεν θα μπορείς να υποστηρίξεις τα κομμάτια που νομίζεις πως σου ταιριάζουν και είναι στη μόδα.

4. Trends

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια είναι τα trends της κάθε σεζόν, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει αναγκαστικά να τα ενσωματώσεις στο στιλ σου. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, γι’αυτό πρέπει να ξέρεις τι σου πάει και τι όχι και φυσικά τι σου αρέσει. Αυτό σημαίνει ότι έχεις βρει το προσωπικό σου στιλ, κάτι που μπορεί να γίνει εφικτό μέσω δοκιμών και στιλιστικών πειραματισμών.

Κεντρική φωτογραφία:  Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: