Cool Princess: Η Emma Corrin μιλάει αποκλειστικά στο ELLE

Ο ρόλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα στη σειρά To Στέµµα την έκανε διάσηµη κυριολεκτικά σε µια νύχτα. Γνωρίστε την πιο πολυσυζητηµένη ηθοποιό των τελευταίων µηνών, λίγο πριν ανέβει και επισήµως στον θρόνο του starsystem.

Elle 25 Ιαν. 21
Cool Princess: Η Emma Corrin μιλάει αποκλειστικά στο ELLE

Το περασµένο καλοκαίρι η Emma Corrin, το κορίτσι που υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην 4η σεζόν της σειράς Το Στέµµα (The Crown) του netflix, βρέθηκε στο ίδιο αεροπλάνο µε την ηθοποιό Vanessa Kirby, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα στις δύο πρώτες σεζόν. «Ανταµώσαµε σαν αδερφές που είχαν να ιδωθούν χρόνια. Ήταν τόσο όµορφα. Έτσι συµβαίνει όταν είσαι µέλος µιας οικογένειας», λέει µε χιούµορ η 24χρονη Corrin (@emmalouisecorrin), για την αναπάντεχη αυτή «συγγένεια». (σ.σ.: οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο παρελθόν). Με τη συµµετοχή της σ’ αυτή την πολυσυζητηµένη σειρά, η Corrin όχι µόνο συνεργάστηκε µε σηµαντικούς ηθοποιούς, όπως οι Olivia Colman, Tobias Menzies και Helena Bonham-Carter, αλλά θεωρείται δίκαια πλέον µια από τις πιο ταλαντούχες που είδαµε σε αυτό το σίριαλ. Αν και νέα ηθοποιός (η προηγούµενη και πρώτη ουσιαστικά δουλειά της ήταν στη σειρά Pennyworth του αµερικανικού δικτύου Epix), µαγνήτισε τα βλέµµατα και την προσοχή όλων από την πρώτη στιγµή που έκανε την εµφάνισή της ως Νταϊάνα: µια ντροπαλή έφηβη, τολµηρή, σεµνή και εύθραυστη ταυτόχρονα, στο πλευρό του Josh O’Connor που υποδύεται τον πρίγκιπα Κάρολο. Σε αυτή τη σεζόν παρακολουθούµε τη µεταµόρφωση της Νταϊάνα από ένα 16χρονο κορίτσι σε µια γεµάτη αυτοπεποίθηση και εντυπωσιακά ανεξάρτητη 28χρονη γυναίκα.

Επί έναν ολόκληρο χρόνο η Corrin πήγαινε σε οντισιόν προκειµένου να κερδίσει τον ρόλο, καθώς η ενσάρκωση µιας από τις πιο διάσηµες γυναίκες του κόσµου αποτελούσε µια ξεκάθαρη πρόκληση. «Με το που λες το όνοµά της αµέσως σου έρχονται στο µυαλό η εικόνα της, η φωνή της, οι τρόποι της. Είναι πολύ δύσκολο να πας ενάντια σ’ αυτό», αναφέρει η ίδια. Έχοντας τον κεντρικό ρόλο στην υψηλών προδιαγραφών σειρά του Peter Morgan, η Corrin έχει ήδη γίνει διάσηµη σε µια νύχτα -µε τα θετικά και τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται- όπως περίπου συνέβη και µε την Νταϊάνα.  «Όλα αυτά τα συναισθήµατα, ο ενθουσιασµός, το καινούριο και διαφορετικό, ο φόβος και η σύγχυση, έτσι θα πρέπει να ένιωθε κι εκείνη. Έτσι ακριβώς, µε κάθε λεπτοµέρεια», λέει η Corrin. Η φήµη, όµως, είναι κάτι για το οποίο έχει ήδη προετοιµαστεί. «Ζω σε ένα διαµέρισµα µε τρεις κολλητές από το πανεπιστήµιο και καµιά τους δεν είναι ηθοποιός. Αυτό µε κρατάει προσγειωµένη. Δεν θα ‘θελα να χάσω τον εαυτό µου µέσα σε όλο αυτό», λέει.

Emma Corrin

Slip dress, Simone Rocha.

Ήσασταν πολύ νέα όταν πέθανε η Νταϊάνα. Πώς καταφέρατε να τη µελετήσετε;

Τα χειρόγραφα του Peter Morgan µε βοήθησαν πάρα πολύ. Παρακολούθησα και ένα ντοκιµαντέρ, το Νταϊάνα: Με τα Δικά της Λόγια, το οποίο είναι φανταστικό, γιατί η Νταϊάνα είναι η αφηγήτρια και διηγείται η ίδια την ιστορία της. Δεν υπάρχει πιο κοντινή προσέγγιση στα γεγονότα από αυτό το φιλµ. Στη συνέχεια, δούλεψα µε τον William Conacher πάνω στη φωνητική και την προφορά και µε την Polly Bennett πάνω στην κίνηση. Και τότε, δουλεύοντας πάνω στη φυσιογνωµία και την ψυχολογία της, κατάλαβα ότι θα τα έδινα όλα στον ρόλο.

Πώς ήταν η διαδικασία του κάστινγκ;

Αρχικά πήγα µόνο για ανάγνωση, ενώ η παραγωγή έψαχνε µια κοπέλα για να παίξει την Καµίλα στην 3η σεζόν. Πήραν τηλέφωνο την ατζέντισσά µου και τη ρώτησαν: «Μπορεί η Emma να έρθει να µας βοηθήσει στην ανάγνωση; Θα πληρωθεί γι’ αυτό. Δεν πρόκειται για οντισιόν, απλώς θέλουµε µια κοπέλα να κρατάει τα λόγια της Νταϊάνα σε κάποιες σκηνές. Ο Josh (O’Connor) θα είναι εδώ, οι παραγωγοί, ο σκηνοθέτης, ο υπεύθυνος κάστινγκ, όλοι θα είναι εδώ». Ήταν µια πολύ περίεργη κατάσταση. Εγώ συµπεριφέρθηκα σαν να βρισκόµουν σε οντισιόν, αλλά σε µια πολύ χαλαρή οντισιόν. Εκ των υστέρων, πιστεύω πως ήταν ένα καλό µάθηµα για το πώς να δηµιουργείς τις ευκαιρίες µόνος σου. Δούλεψα πολύ πάνω στον χαρακτήρα της Νταϊάνα. Και µου ήταν πολύ ευχάριστο να διαβάζω και να την ανακαλύπτω, γιατί ήταν µια προσωπικότητα-φαινόµενο. Κάποια στιγµή µου ζήτησαν να σταθώ µπροστά στην κάµερα, πράγµα που θεώρησα περίεργο. Πήρα τηλέφωνο την ατζέντισσα και της είπα: «Maya, κάτι έχει αλλάξει εδώ. Νοµίζω πως ενδιαφέρονται. Ο σκηνοθέτης θέλει να δουλέψει µαζί µου και µου πρότεινε να µε βιντεοσκοπήσει». Ήταν σουρεαλιστικό, τώρα που το θυµάµαι. Δεν ξέρω πώς κατάφερα να µην τρελαθώ. Αν και πρέπει να συνέβη για λίγο.

Emma Corrin

Φούξια φόρεµα µε βολάν, Molly Goddard. Παπούτσια, Underground. Γυαλιά ηλίου από προσωπική συλλογή.

Σ’ αυτή τη σεζόν υπάρχει άφθονος χορός. Είχατε προετοιµαστεί για κάτι τέτοιο;

Είναι αστείο γιατί σίγουρα δεν είµαι καλή χορεύτρια. Έχω πολύ µακριά άκρα και σε όλη µου τη ζωή οι κινήσεις µου ήταν ασυντόνιστες. Ένας συµµαθητής µου στο σχολείο µου είχε πει ότι χορεύω σαν αράχνη. Ποτέ δεν το ξεπέρασα αυτό, αν και πλέον πρόκειται για ένα στάνταρ αστείο στις παρέες µου. Εξασκώ πολύ το 5Rhythms, είναι ένα είδος χορευτικού διαλογισµού. Mπαίνω σε ένα δωµάτιο, είναι βράδυ, ο DJ είναι εκεί απόλυτα νηφάλιος, πρόκειται για µια πνευµατική κατάσταση. Κινείσαι και χορεύεις όπως θέλεις. Μου αρέσει αυτό το είδος έκφρασης. Το ίδιο σήµαινε και για την Νταϊάνα ο χορός. Στο σίριαλ βλέπουµε ότι αυτός ήταν ο τρόπος της να επικοινωνεί και να διαχειρίζεται τα συναισθήµατά της. Μέσα από αυτή την οπτική κατάφερα να βρω τον τρόπο να µάθω τζαζ, κλακέτες και µπαλέτο από το τίποτα. Έτσι ο φόβος µου µειώθηκε και µπόρεσα να καταλάβω από πού προερχόταν. Το να µαθαίνεις µπαλέτο στα 24 δεν είναι ό,τι καλύτερο. Θεωρείται σχεδόν αδύνατο. Τέτοια πράγµατα πρέπει να τα διδάσκεσαι παιδί.

Τι ρόλο έπαιξαν τα ρούχα στην ερµηνεία σας;

Τα κοστούµια και οι περούκες είχαν τεράστια σηµασία για την απόδοση του χαρακτήρα της Νταϊάνα. Τη συναντάµε ντυµένη «δέντρο» στα 16 της. Την αφήνουµε µε ένα απίστευτο φόρεµα, καθώς γίνεται γυναίκα. Τα ρούχα της αφηγούνται την ιστορία της, ενώ µεγάλωνε, µε έναν τρόπο που µιλά από µόνος του.

Ο κόσµος θαυµάζει το εµβληµατικό στυλ της Νταϊάνα, αλλά στα πρώτα επεισόδια εκείνη δεν ντυνόταν ωραία.

Φορούσε κίτρινες φόρµες. Οι άνθρωποι τη γνώρισαν ενήλικη και όχι παιδί. Στην πραγµατικότητα η παιδική της ηλικία είναι το πιο σηµαντικό κοµµάτι για να την κατανοήσει κάποιος. Ειδικά στο επεισόδιο 34 βλέπουµε από πού προέρχεται – ένα νέο και άπειρο κορίτσι που ρίχνεται σε έναν κόσµο ο οποίος θα τη φάει ζωντανή. Τα ρούχα στη σειρά δείχνουν ότι εκείνη δεν φορούσε µόνο σακάκια µε βάτες και ανδρόγυνα κοστούµια.

Emma Corrin

Φόρεµα, παντελόνι και σκουλαρίκια, όλα Simone Rocha. Παπούτσια, Underground.

Ήρθατε στο προσκήνιο κάπως απότοµα. Είστε έτοιµη γι’ αυτό;

Δεν ξέρω. Αναρωτιέµαι: «Είσαι προετοιµασµένη γι’ αυτή την αλλαγή;» Είναι κάτι που µε τροµάζει λίγο, για να είµαι ειλικρινής. Όταν πήρα τον ρόλο, ένας από τους σκηνοθέτες, ο Ben Caron, µου είπε: «Είτε σε ακολουθούν οι φωτογράφοι µέχρι το σπίτι σου είτε το πρόσωπό σου είναι στην Daily Mail, είτε… οτιδήποτε, εκµεταλλεύσου το!». Πολλοί µου λένε: «Φοβάµαι µήπως αλλάξεις». Είναι τροµερό να ακούω κάτι τέτοιο γιατί εγώ δεν θέλω να αλλάξω. Κάτι που µε συµβούλεψαν η Helena και η Olivia είναι να κρατάω το κεφάλι σκυφτό, να δουλεύω σκληρά και να έχω γύρω µου πραγµατικά καλούς ανθρώπους.

Ετοιµάζετε κάτι καινούριο αυτό τον καιρό;

Όχι, τίποτα. Είµαι σε lockdown. Δεν κατάφερα να επικεντρωθώ σε τίποτα άλλο, ωστόσο έκανα κάποια πράγµατα. Έγραψα και σκηνοθέτησα µια ταινία µικρού µήκους για τον οίκο Gucci. Ήταν η πρώτη µου απόπειρα για κάτι τέτοιο.

Emma Corrin

Θα θέλατε να ασχοληθείτε περισσότερο µε τη σκηνοθεσία;

Για τη σκηνοθεσία δεν ξέρω. Μου φαίνεται λίγο τροµακτική. Το γράψιµο όµως, η παραγωγή και γενικά η δηµιουργία, σίγουρα µε ενδιαφέρουν. Φοβάµαι πως δεν είµαι αρκετά δυναµική ώστε να γίνω σκηνοθέτις. Τη µέρα που γυρίσαµε την ταινία µικρού µήκους, ήθελα συνεχώς να επιβεβαιώνω ότι όλοι ήταν καλά. Τότε οι άλλοι άρχισαν να µε αποκαλούν «η σκηνοθέτις της ευτυχίας», επειδή ανησυχούσα τόσο για εκείνους. Μια φίλη µου µου είπε: «Emma, στ’ αλήθεια είναι σπουδαίο που νοιάζεσαι µήπως κάποιος κρυώσει ή αν όλοι έχουν ένα φλιτζάνι τσάι. Ωστόσο σιγουρέψου ότι θα έχεις και τα πλάνα που θέλεις, γιατί µετά δεν θα µπορείς να τα διορθώσεις». Ήταν τόσο αστείο όλο αυτό!

Συνέντευξη: Adrienne Gaffney

Φωτογράφος: Greg Williams

Styling: Sarah Zendejas

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT