Gucci Visions: Η νέα έκθεση του ιστορικού οίκου στη Φλωρεντία είναι ένα συναρπαστικό “ταξίδι”στον χρόνο

Η νέα έκθεση στο Gucci Garden προβάλλει τη δημιουργικότητα και την αριστοτεχνική δεξιοτεχνία του οίκου μέσα στα χρόνια.

Elle 17 Ιουν. 23
Gucci Visions: Η νέα έκθεση του ιστορικού οίκου στη Φλωρεντία είναι ένα συναρπαστικό “ταξίδι”στον χρόνο

Πραγματοποιώντας τα εγκαίνια στις 15 Ιουνίου, η νέα έκθεση Gucci Visions του ιστορικού οίκου, άνοιξε τις πόρτες του προς το κοινό, που ενδιαφέρεται να βιώσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο και τα “αρχεία” του luxury brand, που μετέβαλε τον ρου της ιστορίας της μόδας παραπάνω από μία φορές. Με μία τεράστια κληρονομιά και εμπειρία 102 ετών, το Gucci Visions, που λαμβάνει χώρα στο Gucci Garden, το οποίο στεγάζεται στο φλωρεντινό Palazzo della Mercanzia, που χρονολογείται από το 1337, πρόκειται για έναν ζωντανό φόρο τιμής στα signature σχέδια και τα iconic εμβληματα. Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά που γίνεται στο ταλέντο των καλλιτεχνικών διευθυντών ανά τα χρόνια και των ανθρώπων που έχουν δουλέψει στον οίκο Gucci, που χωρίς αυτούς το όραμά του δεν θα γινόταν πραγματικότητα.

gucci_visions_elle_gr

Ειδικότερα, η έκθεση έχει σκοπό να εξερευνήσει τους κώδικες κληρονομιάς, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα του οίκου που πάντα μένει πιστός στην ιταλική δεξιοτεχνία, κάτι που γίνεται φανερό στα σχέδιά του. Ο εκάστοτε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε 8 διαφορετικά δωμάτια, που εκτείνονται στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του Palazzo, το καθένα από τα οποία παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή και ιστορική στιγμή του οίκου.

Οι 8 αίθουσες 

Πιο αναλυτικά,  οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το “άγνωστο” Metaverse και τις καινοτομίες στον ψηφιακό κόσμο, μέσω μιας υπερσύγχρονης καρέκλας παιχνιδιού, αλλά και για τα αστέρια του Hollywood και του διεθνούς jet set με τα οποία έχει συνδεθεί μέσα στα χρόνια το luxury brand.

metaverse_gucci_

Στη συγκεκριμένη αίθουσσα που είναι αφιερωμένη στους stars, οι καθρέφτες και οι ψηφιακές οθόνες δημιουργούν ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για να ενισχύσουν περαιτέρω τα εννέα custon φορέματα που εκτίθενται.

gucci_visions_elle_gr

Από τη συζήτηση, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το στοιχείο του ταξιδιού, όπου ο οίκος έχει γράψει ιστορία με τις κομψά σχεδιασμένες αποσκευές για τον σύγχρονο ταξιδιώτη, που θα εκτίθενται στην αίθουσα Travel. Από την άλλη, στην αίθουσα Icons, μπορείς να περιηγηθείς ανάμεσα στους 3 θρύλους του οίκου, τις τσάντες Bamboo 1947, Horsebit 1955 και Jackie 1961, που έχουν προσθέσει το λιθαράκι τους στην ταυτότητα του οίκου. Για το Gucci Visions, περισσότερες από 400 διαφορετικές εκδοχές αυτών των τριών εμβληματικών τσαντών Gucci είναι κομψά τοποθετημένες σε ράφια με καθρέφτες για να αποκαλύψουν τη δεξιοτεχνία 360° της φαντασίας του οίκου.

gucci_visions_elle_gr

Η τσάντα Bamboo, ωστόσο, λαμβάνει ξεχωριστή προσοχή, με την ομώνυμη αίθουσα να γιορτάζει τις σχεδόν οκτώ δεκαετίες του ευφυούς σχεδιασμού της, με τους δημιουργικούς διευθυντές του οίκου να αποτίουν φόρο τιμής στο θρυλικό design, που εμπνεύστηκε ο ιδρυτής Guccio Gucci. Στην αίθουσα Codes, οι επισκέπτες θα εισέλθουν σε ένα ταξίδι στα 102 χρόνια παρουσίας του οίκου, παρακολουθώντας τις αλλαγές στο logo G και τις παραλλαγές του, το μονόγραμμα και τα ιπποτικά Horsebit και Web. Όσο για το δωμάτιο Μόδα, επιλεγμένα σχέδια από το Αρχείο Gucci εκτίθενται για να δημιουργούν ζεύγη μεταξύ τους, τα οποία χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα και αποκαλύπτουν πώς όλοι οι δημιουργικοί διευθυντές του οίκου έχουν εμπλακεί σε “συζητήσεις” στο πέρασμα του χρόνου, χρησιμοποιώντας το παρελθόν για να μιλήσουν στο παρόν και να δημιουργήσουν το μέλλον.

gucci_visions_elle_gr

Τέλος, η αίθουσα Flora αναφέρεται στο ιστορικό μοτίβο, που παρήγγειλε ο Rodolfo Gucci στον Ιταλό καλλιτέχνη και εικονογράφο Vittorio Accornero de Testa το 1966. Το μοτίβο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα μεταξωτό μαντήλι και έκτοτε έχει γίνει έμβλημα του οίκου και της αγάπης του για τον φυσικό κόσμο.

gucci_visions_elle_gr

Η τοποθεσία

Όπως προαναφέρθηκε, η έκθεση Gucci Visions παρουσιάζεται στο ιστορικό Palazzo della Mercanzia, που βρίσκεται στη Piazza Signoria της Φλωρεντίας. Ειδικότερα, η έκθεση φιλοξενείται στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου, ενώ στο ισόγειο στεγάζεται μια ειδική μπουτίκ, η οποία προσφέρει μοναδικά και αποκλειστικά προϊόντα. Παράλληλα, εκεί βρίσκεται και το Gucci Osteria da Massimo Bottura, ένα εστιατόριο του διάσημου σεφ, Massimo Bottura, το οποίο περιλαμβάνει τρία αστέρια Michelin. Να σημειωθεί πως σε κοντινή απόσταση στην πλατεία βρίσκεται το Gucci Giardino 25, ένα καφέ και κοκτέιλ μπαρ που λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, η συγκεκριμένη έκθεση που υμνεί το σημαντικό έργο του οίκου Gucci, πρόκειται για μία ξεχωριστή και απόλυτα συναρπαστική εμπειρία, την οποία οφείλει να ζήσει όποιος βρεθεί αυτή την περίοδο στη Φλωρεντία.

Φωτογραφίες: Courtesy of Gucci

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: