Να το αγοράσω ή όχι; 6 σωστοί λόγοι για να προχωρήσεις στην αγορά νέων fashion items

Μήπως αναρωτιέσαι συχνά αν χρειαζόσουν το shopping therapy που πραγματοποίησες;

Elle 03 Απρ. 24
Να το αγοράσω ή όχι; 6 σωστοί λόγοι για να προχωρήσεις στην αγορά νέων fashion items

Για να βρίσκεσαι σε αυτό το άρθρο, πιθανώς έχεις την ίδια συνήθεια με εμάς. Τρελαίνεσαι να πηγαίνεις για ψώνια και να ανακαλύπτεις fashion θησαυρούς που μπορείς να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου. Ωστόσο, αν παρατήρησες πως η ντουλάπα σου πλέον ασφυκτιά από τα αμέτρητα ρούχα, αξεσουάρ και items που βρίσκονται σε αυτή, μήπως το παρακάνεις με την αγαπημένη σου ασχολία; Σου συμβαίνει συχνά να αναρωτιέσαι, κρατώντας στα χέρια σου τη νέα σου fashion ανακάλυψη, αν πράγματι τη χρειάζεσαι ή αν πρέπει να την αγοράσεις; Αν έχεις αμφιβολίες για το αν ίσως δεν χρειάζεται να ψωνίσεις άλλο, μπορείς να διαβάσεις παρακάτω τους σωστούς λόγους που πράγματι πρέπει να σε οδηγήσουν να προχωρήσεις στην αγορά νέων items.

 

6 σωστοί λόγοι για να προχωρήσεις σε συνειδητή αγορά

1.Έχεις καιρό να ψωνίσεις και η γκαρνταρόμπα σου χρειάζεται ανανέωση. Βέβαια, αν είσαι λάτρης του “σπορ”, ακόμα κι αν δεν έχεις ψωνίσει πρόσφατα, η ντουλάπα σου παραμένει γεμάτη. Πριν, όμως, απευθυνθείς στα καταστήματα, οφείλεις να κάνεις μια καλή εκκαθάριση, ούσα σίγουρη πως τα items που έχεις στη διάθεσή σου, δεν θα βρεθούν ποτέ στα looks σου. Τότε, μπορείς να κάνεις μία βόλτα για να βρεις τα outfits που σε αντιπροσωπεύουν περισσότερο αυτή τη στιγμή.

2. Νέες τάσεις: Μην παρεξηγηθούμε! Δεν σημαίνει πως αν κάτι είναι αυτή τη στιγμή στη μόδα, πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματωθεί στο στιλ σου. Ωστόσο, αν θεωρείς πως το εν λόγω trend ταιριάζει στην αισθητική σου και μπορείς να το υποστηρίξεις, τότε πράγματι μπορείς να επενδύσεις σε κάποιο κομμάτι που θα παραμείνει για καιρό στη γκαρνταρόμπα σου.

3. Αν και έχεις πολλά ρούχα, η αλήθεια είναι πως έχεις βασικές ελλείψεις σε basic items. Αν τυχαίνει να ψωνίζεις κυρίως πράγματα που είναι περιστασιακά δημοφιλή, τα οποία ωστόσο λίγο αργότερα θα μοιάζουν ξεπερασμένα, είναι κατανοητό πως οφείλεις να έχεις στη ντουλάπα σου τα κομμάτια που θα φοριούνται ανεξάρτητα από τα trends.

4. Αν κάτι πράγματι είναι διαχρονικό και πιστεύεις πως θα το κρατήσεις για αρκετά χρόνια, τότε μπορείς να το αποκτήσεις από τη στιγμή που δεν θα ξεχαστεί στη ντουλάπα σου, γιατί δεν είναι η εποχή του.

5. Αν το item που έχεις επιλέξει μπορεί να σταθεί με κάποιες απλές κινήσεις styling σε αρκετές περιστάσεις, ενώ ταιριάζει τέλεια με τα υπόλοιπα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου, τότε οφείλεις να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτό, δεδομένου ότι δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο.

6. Σε περίπτωση που αποφασίσεις να περιορίσεις τις αγορές σου, δεν είναι κακό να προχωρήσεις σε κάποια αγορά ενός item που θεωρείται επένδυση. Είναι ένα διαχρονικό παντελόνι, μία designer τσάντα, ένα must παπούτσι; Αν η αγορά αυτή έχει πράγματι αξία, τότε μπορείς να το σκεφτείς καλύτερα, έχοντας επιβεβαιώσει πως το θέλεις αληθινά, χωρίς να έχεις επηρεαστεί από κάποιο TikTok trend.

Κεντρική φωτογραφία: Pexels

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT