Menu

50 χρόνια Sportmax… σε ένα υπέροχο βιβλίο

Η ιστορία του οίκου Sportmax αποτυπώθηκε σε ένα πολυτελές λεύκωμα με την υπογραφή του εκδοτικού οίκου Assouline και την επιμέλεια του Olivier Saillard. Θέλουμε να το προσθέσουμε σίγουρα στο coffee table μας.

Αυτές τις γιορτές θα προσθέσουμε ένα πολυτελές λεύκωμα στη βιβλιοθήκη μας, με σπάνιο υλικό. Με μια πλούσια συλλογή από εικόνες, το βιβλίο περιγράφει την ιστορία του οίκου που ιδρύθηκε το 1969 με την ακριβή διαίσθηση του Achille Maramotti. Κατά τη διάρκεια των εποχικών κοινωνικών και πολιτιστικών επαναστάσεων, παρατηρώντας τη νέα γενιά την περίοδο του Swinging London, ο Maramotti αποφάσισε να ιδρύσει τη SPORTMAX, το πρώτο ιταλικό παράδειγμα μιας coordinated γκαρνταρόμπας που προσφέρει συλλογές που καθορίζουν τις τάσεις, χωρίς ποτέ να χάσουν την ιταλική υψηλή ποιότητα και το savoir faire. Μέσα σε 50 χρόνια, πολλοί επαγγελματίες του δημιουργικού στυλ και της εικόνας διαμόρφωσαν την ιστορία της μάρκας.

Η επιτυχία της είναι το αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας, παράμεμονωμένων ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνεργασίες δεν αναφέρθηκαν ποτέ ρητά, παρά το γεγονός ότι περιλάμβαναν σημαντικά ονόματα του χώρου όπως ο ιNanni Strada, Jean Charles de Castelbajac, Odile Lançon και Guy Paulin, που συνέβαλαν στον ορισμό της αισθητικής της μάρκας και του διεθνούς της οράματος.

Το βιβλίο -χωρισμένο σε πέντε δεκαετίες, από τη δεκαετία του’70 μέχρι σήμερα-παρουσιάζει το έργο μεγάλων φωτογράφων μόδας, από την Sarah Moon μέχρι τον Peter Lindbergh, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 αποθέωσε κορυφαία μοντέλα και νέα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων της πολύ νέας και ως τότε άγνωστης Yasmine Le Bon, και της πρωτοεμφανιζόμενης CarlaBruni.
Και πάλι, οι Albert Watson, Marc Hom,Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin, Mert&Marcus, Craig McDean, Roe Ethridge, μέχρι τον David Sims,των οποίων οι ισχυρές, διαχρονικές εικόνες ενσάρκωσαν τις συλλογές SPORTMAX για αρκετές σεζόν. Και είναι συγκεκριμένα μια από τις εικόνες του Sims, με την ενέργεια και το δυναμισμό της, που επιλέχθηκε για το εξώφυλλο του βιβλίου. Αυτό το πολύτιμο coffee table βιβλίο περιέχει κάποια αδημοσίευτα έγγραφα, με σχέδια,backstage φωτογραφίες, editorials και καμπάνιες,καθώς και μια σειρά από ειδικές εικόνες, στις οποίες ο Γάλλος φωτογράφος Grégoire Alexandre ερμηνεύει μια επιλογή από εικονικά ενδύματα από τη δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα.

O Luigi Maramotti γράφει στον πρόλογό του:

«Ο Olivier Saillard είχε δίκιο λέγοντας ότι υπάρχει μια καθημερινή ποίηση που φεύγει από την υπερβολή και την εκκεντρικότητα. Κρατώντας αληθινή αυτή τη λεπτή γραμμή για 50 χρόνια, δουλεύοντας με πολλά διαφορετικά δημιουργικά ταλέντα, κάνοντας έρευνα που δεν ήταν αυτοσκοπός, ήταν πραγματικά ένα επίτευγμα για το οποίο είμαστε περήφανοι».

Από το Δεκέμβριο του 2019 παγκοσμίως σε όλα τα καταστήματα Assouline, στο www.assouline.com και σε επιλεγμένα concept stores.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ