OMEGA x SWATCH: Η συνεργασία που πρέπει να δεις άμεσα

Η OMEGA συνεργάστηκε με τη Swatch για να δημιουργήσει μια παιχνιδιάρικη έκδοση του εμβληματικού χρονογράφου Speedmaster.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 29 Μαρ. 22
OMEGA x SWATCH: Η συνεργασία που πρέπει να δεις άμεσα

Αυτή η σχεδιαστική συνεργασία, που γίνεται για πρώτη φορά τόσο για την OMEGA και τη SWATCH, ακολουθεί μια δημοφιλή τάση συνεργασίας luxury brands με street brands για τη δημιουργία νέων, πρωτότυπων προϊόντων με τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο κόσμους. Για την OMEGA, αυτή η κοινή αποστολή αποτελεί εξίσου ένα ευχάριστο εγχείρημα και ένα «νεύμα» σεβασμού προς τη θαρραλέα εταιρία που κάποτε ρίσκαρε τα πάντα για να επανακκινήσει την τότε βαλλόμενη Ελβετική βιομηχανία ωρολογοποιίας από την επανάσταση των quartz.

Οι δύο μάρκες άντλησαν την σχεδιαστική τους έμπνευση από το διάστημα και δημιούργησαν 11 Swatches που πήραν το όνομά τους από διάφορα πλανητικά σώματα, από γιγαντιαία αστέρια στο κέντρο του ηλιακού συστήματος μέχρι πλανήτες νάνους γύρω από αυτό.

 

Όλα τα Swatches είναι από BIOCERAMIC, ένα μοναδικό μείγμα από δύο-τρίτα κεραμικό και ένα-τρίτο από υλικό που αντλείται από καστορέλαιο. Παρότι χρώματα όπως το ροζ και το απαλό γαλάζιο δεν παραπέμπουν στα γνωστά μας Speedmaster ρολόγια, ακόμη κι ένας παθιασμένος οπαδός του Moonwatch θα δυσκολευτεί να βρει τις διαφορές στην όψη τους. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Moonwatch είναι όλα εκεί. Η μη συμμετρική κάσα, η διάσημη ταχυμετρική κλίμακα με την τελεία πάνω από την ένδειξη 90 (dot over 90) και τα χαρακτηριστικά υπο-καντράν Speedmaster, είναι όλα εκεί και λειτουργούν άψογα.

 

 

Για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της OMEGA, Raynald Aeschlimann, η νέα συλλογή είναι πηγή περηφάνιας. “Η μακριά και διαπρεπής ιστορία της OMEGA μπορεί να είχε διακοπεί πολύ νωρίτερα αν δεν υπήρχε το όραμα και η γενναιότητα που προέκυψαν από τη Swatch. Η συλλογή MoonSwatch απευθύνει έναν τιμητικό χαιρετισμό στους σωτήρες της βιομηχανίας μας με έναν πνευματώδη και προσιτό τρόπο. Τα Swatches είναι τέλεια για τους εκκολαπτόμενους fans των Moonwatch και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο σύμβολο από αυτό για το κοινό μας εγχείρημα. Έχουμε ήδη πάει στη σελήνη και τώρα εξερευνούμε και όλο το Γαλαξία. Είναι φανταστικά ρολόγια, σε φανταστικά χρώματα και με κάνουν να χαμογελώ.”

Η καινούργια συλλογή, σε σπάνια χρώματα, δίνει στα επαγγελματικά ρολόγια της OMEGA ένα παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Κάθε MoonSwatch έχει μια μοναδική δήλωση για την αποστολή τους, μια εμψυχωτική εγχάραξη και το κοινό λογότυπο OMEGA X SWATCH στο καντράν και την κορώνα. Το καπάκι της μπαταρίας σε κάθε ρολόι έχει την αποτύπωση του πλανήτη του.

Κι ένα λουράκι από VELCRO© που προσαρμόζεται σε στολή αστροναύτη δίνει στο ρολόι και την τελευταία πινελιά διαστημικής κομψότητας.Για όλους εκείνους που θέλουν να «Φτάσουν στους Πλανήτες» ένα MoonSwatch είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να βρουν το θάρρος για το ταξίδι. Τα Swatches θα είναι διαθέσιμα μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch από τις 26 Μαρτίου.

Για να ανακαλύψετε όλη τη συλλογή, επισκεφτείτε το: https://press.omegawatches.com

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: